7. kolo Divize C: FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 2:3 (2:1)

21.09.2014 17:34

FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 2:3 (2:1)

PARDUBICE B: Čihař - Prokopec (46. Baldrych), Křivka, Pešek (62. Fidler), Konvalina - Mandutz, Řezníček (46. Špidlen), Jiroutek, Pražák (60. Záviška) - Kopecký, Klátil (46. Portyš). ŽIVANICE: Knobloch - Novotný, Ferčák, Novák, Pavlásek - Buriánek, Ráliš (46. Vanžura), Polák, Poděbradský - Janecký (81. Vágner), T. Kakrda (88. Mocanu). BRANKY: 17. a 29. Klátil - 35. Poděbradský, 48. Buriánek, 65. Vanžura. ROZHODČÍ: Novotný (Hradec Králové). ŽK: 4:2. DIVÁCI: 220.  

Lépe začali domácí a již v šesté minutě po centru Kopeckého z levé strany zakončoval hlavou Pražák. Trefil však náruč Knoblocha. V 17. minutě pardubičtí zahrávali rohový kop a po několika hlavičkách byla ta Klátilova gólová. Ve 29. minutě stejný hráč využil zaváhání Knoblocha v rozehrávce a lehce zvýšil na 2:0. Ve 35. minutě hosté snížili, když Poděbradského přízemní centr před bránu T. Kakrda sice netečoval, ale zmátl tím Čihaře, který nezasáhl a míč nakonec skončil v síti. Ve 39. minutě Čihař zlikvidoval loženku T. Kakrdovi, který byl před ním úplně sám.

Do druhé půle byla rezerva nucena učinit tři změny v sestavě. Ve 48. minutě se k trestnému kopu kousek za vápnem postavil Buriánek a střelou přes zeď vyrovnal. Následně domácí museli pro zranění vystřídat další dva hráče, čehož hosté využili v 65. minutě. Vanžura dostal příliš mnoho prostoru a střelou na zadní tyč rozhodl o těsné výhře Živanic. Po zbytek zápasu se již nic zajímavého neudálo, když domácí marně dobývali svatyni dobře bránících Živanic. Napsal Pardubický deník o utkání. 

"Do utkání jsme vstupovali s určitou obavou, protože jsme věděli, že nás čeká mladý a pohyblivý tým. Navíc jsme dvakrát po sobě neskórovali. Už to trochu připomínalo deku, hráči totiž nebyli v dobrém rozpoložení. Samozřejmě se to potvrdilo v tomto duelu, protože prvních pětadvacet minut jsme hráli velmi špatně. Byli jsme nepřesní a pomalí v reakcích," řekl po zápase živanický trenér Josef Košátko. Deset minut před přestávkou však přišel kontaktní gól a situace se začala otáčet. "Postupně jsme se dostali do hry a velmi důležité taky bylo, že jsme na začátku druhého poločasu vyrovnali. Myslím, že to byl klíčový moment. Soupeř znervózněl a my jsme šli za vítězstvím. Jsem šťastný, že jsme vyhráli a hlavně, že jsme dokázali překonat klinickou smrt za stavu 0:2. Jsou to pro nás velmi důležité body," radoval se kouč Košátko pro Týdeník Pernštejn.