7. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Čechie Vykáň 4:2 (3:2)

24.09.2017 11:19

TJ Sokol Živanice - FK Čechie Vykáň 4:2 (3:2)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Zdeňka, Ferčák, Motyčka – Kakrda, Gorol, Hundák, Polák (72. F. Pánek) - Ujec, Petrus (83. D. Pánek). 

BRANKY: 8. Gorol (pen.), 11. a 32. Kakrda, 48. Ujec - 29. a 44. (první z pen.) Jarolím. ROZHODČÍ: Rais - Martínk, Linhart. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 100.

Domácí Sokol dostal do vedení již po několika minutách Gorol, který se postavil jako exekutor k penaltě, pískané za hru rukou ve vápně – 1:0. Hosté působili zpočátku utkání zakřiknutě a jejich nedůraz trestal rozjetý Kakrda, který prolétl vápnem a umístěnou střelou zužitkoval Polákův centr – 2:0. Nic však nebylo dál od pravdy, než si v této fázi hry myslet, že zkušenější domácí již mají utkání v kapse! Hosté se postupně z úvodní letargie otrkali a kontaktní branky se dočkali již po půlhodince utkání, kdy byl přespříliš důrazný gólman Vašíček a na světě byla další penalta, a to za faul na matadora Jarolíma. Sám poškozený se exekuce zhostil bez zaváhání a bylo opět o co hrát – 2:1. To však platilo opět jen pár minut, neboť na druhé straně podruhé udeřil skvěle hrající Kakrda – 3:1. Hosté však opět zdramatizovali a ještě do konce první půle přidal druhý zářez, tentokrát z přímého kopu, zkušený špílmachr Jarolím - 3:2.   

Pohledná a zajímavá kopaná byla k vidění i ve druhém dějství, avšak brankově bylo uzavřeno skóre již záhy, když se ve 48. minutě prosadil Ujec, kterému ze strany ukázkově nalil Petrus – 4:2. Oba celky zaznamenaly ještě několik dalších šancí, ale skóre utkání, jak již bylo řečeno, změnu neseznalo.

 „Chtěl bych poděkovat nejen hráčům za předvedený výkon, ale i divákům, kteří si na zápas našli cestu, i přes nepřízeň počasí. Myslím, že ti, kteří přišli, nemohli litovat, protože se servíroval zajímavý fotbal, okořeněný šesti brankami,“ pochvaloval si trenér Sokola Živanice Petr Doležal. „Předpokládám, že Vykáň ještě řadu divizních celků potrápí. Tady u nás rozhodně nezanechala špatný dojem, přesto si troufnu říci, že za předvedenou hru si tři body zasloužíme,“ doplnil hodnocení utkání domácí lodivod.                                                                                 (JŠ)