8. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - MFK Trutnov 6:1 (2:0)

29.09.2013 13:18

TJ Sokol Živanice – MFK Trutnov 6:1 (2:0)

ŽIVANICE: Vízek – Novotný, Kabeláč, Ferčák, Mocanu – Buriánek (77. Baudyš), Herzán, Gorol, Krejčík (82. Černík D.) - Klátil (70. Rydval), Hofman (85. Baldrych). BRANKY: 6. a 62. Klátil, 15. Mocanu, 51. Krejčík, 66. a 70. Hofman - 56. Doubic. ROZHODČÍ: Hrkal - Kouba, Dujsík. ŽK: 2:2. DIVÁKŮ: 116.

Živanice se do hostujícího týmu zakously od první minuty a už v 6. minutě se po přihrávce od Gorola prosadil Klátil. V 9. minutě se po standardce Gorola mohlo skóre opět měnit, ale žádný z hráčů Sokola se před Šťastného brankou řádně nezorientoval. Diváci si tak museli počkat do 15. minuty, kdy se nádherně trefil jubilant Mocanu, který vybombil ránu a o tyč nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Další velká šance přišla v 28. minutě, kdy Krejčík zatáhl míč zleva a přihrál Herzánovi, jeho střelu vyrazil gólman a odražený míč se dostal ke Gorolovi, jehož střelu zablokoval hostující obránce. Živanice však dvě branky ukolébaly a do konce poločasu přestaly do soupeře bušit.

Důležitá branka tak přišla až v 51. minutě, když Herzán našel Gorola, ten centroval před branku a tam už číhal Krejčík, který hlavou vstřelil gól na 3:0.  V 56. minutě hosté snížili Doubicem, ale o pár minut později se skóre měnilo opět, když Krejčík našl ve vápně Klátila a ten zvýšil na 4:1 pro Sokol. V 66. minutě se prosadil Hofman, který se s míčem dostal až před branku Trutnova a místo střely zvolil lob, ktery doslova dolachtil za Šťastného záda - 5:1. O čtyři minuty později to byl opět Hofman, který měnil skóre zápasu naposledy, když jeho střelu chytil brankař až těsně za brankovou čárou - 6:1. v samotném závěru mohl ještě hlavou zvýšit Ferčák a v 90. minutě pěkně vystřelil Rydval, ale skóre se již neměnilo. V Živanicich se hrál pohledný a útočný fotbal. Sokol opět předvedl týmovou hru a po zásluze vyhrál vysokým rozdílem, pochvalu tak zasluhuje celý tým! "Začátek nám vyšel a rychle jsme se ujali vedení a to jsme v zápětí potvrdili druhou brankou. Velmi mě mrzí naše hra v závěru první půle, uplně jsme přestali hrát a je štěstí, že jsme branku nedostali. Za stavu 2:1 by hosté hráli určitě jinak. Druhý poločas byl už opět v naší režii, ale bohužel se nám nepodařilo obhájit čisté konto. Naopak mě velmi těší, že se nám probudili útočníci a začali dávat branky. Pravdou je, že šanci jsme neměli na šest, ale minimálně na deset branek", dodal k utkání kapitán týmu Michal Ferčák.    (JŠ)

fotky z utkání zde