8. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - SK Český Brod 1:0 (1:0)

29.09.2014 08:41

TJ Sokol Živanice – SK Český Brod 1:0 (1:0)

ŽIVANICE: Knobloch – Buriánek, Ferčák, Novák, Pavlásek – Poděbradský, Gorol, Polák, Vanžura (59. Janecký) - Kořínek (77. Vágner), T. Kakrda (87. Novotný). BRANKA: 15. Kořínek. ROZHODČÍ: Průcha ŽK: 1:1. DIVÁCI: 140.  

Domácí na hosty z Brodu vlétli ve velkém stylu a už v první minutě zaznamenali velkou šanci, když na Buriánkův centr jen těsně nedosáhli Novák ani Kořínek, kteří číhali u tyče.  O pár minut později zahrával Buriánek standardku a za zdí se míče ujal Kakrda, který příčně přihrál před bránou, Kořínek však u pravé tyče nedal. V 15. minutě se však poslední jmenovaný nemýlil a umístěnou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání – 1:0. Domácí v první půli pevně třímali otěže zápasu a hostům prakticky míč nepůjčovali. Ve 31. minutě si trhal vlasy Poděbradský, neboť jeho prudkou střelu vykopl až z čáry hráč Brodu. O minutu později krásně vystřelil Gorol, ale jeho pokus gólman Sova vyrazil.

Začátek druhého poločasu pokračoval náporem domácích. V 55. minutě zaznamenal Vanžura břevno! Hra se však postupně rozkouskovala a oba týmy se začaly dopouštět řady chyb. Samotný závěr utkání pak byl ve znamení snahy hostí o vyrovnání, avšak do vážnější šance se již Brodští nedostali. Velkou pochvalu zaslouží obranná řada Sokola, která hostům nedovolila zhola nic. Příští sobotu zajíždí Sokol do Vysokého Mýta.                                                                            (JŠ)