9. kolo Divize C: Rapid Liberec – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:1)

07.10.2013 18:30

Rapid Liberec – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:1)

ŽIVANICE: Vízek – Mocanu, Kabeláč, Ferčák, Novotný – Gorol, Herzán, Buriánek, Paprčiak – Klátil (89. Rydval), Krejčík (86. Hofman). BRANKY: 5. Studnička – 14.- Klátil, 64. Herzán. ROZHODČÍ: Tryzna. ŽK: 2:0. DIVÁKŮ: 80.

Už před zápasem bylo zřejmé, že Sokol zavítá do nehostinného prostředí a na hřiště, jehož rozměry jsou nejmenší možné. „Cestujeme do specifického prostředí. Malé šatny a stísněné sprchy je asi to nejmenší, co nám v areálu kasáren bude vadit. Horší už je to s rozměry hrací plochy, která vykazuje hodnoty 90 x 45,5 m. Menší už povolená není. Navíc hřiště připomíná tankodrom. A domácí nerovného povrchu umějí využívat. Nehrají líbivý fotbal, nýbrž všechny balony nakopávají či házejí na bránu soupeře. Musíme si proto pohlídat standardky zahrávané nohou, ale i dlouhé auty hráče Halamy. Je jasné, že při bude neustále docházet k osobním soubojům a v nich si soupeř nepočíná zrovna v rukavičkách. Vyšleme tedy na hřiště odolné a bojovné typy. Techničtí hráči, kteří budou neustále napadáni a faulování, se budou muset přizpůsobit hře domácích. To ale nic nemění na tom, že se chceme odrazit od kvalitních výkonů v posledních dvou zápasech. Receptem na zlomení úsilí soupeře by mohla být rychlá branka, nejlépe dvě v jeho síti. Hlavně se musíme oprostit od nějakého nadávání na okolnosti. Nasazením a vůlí se pokusíme urvat nějaké body", varoval už před utkáním Vítězslav Rejmon, vedoucí mužstva Živanic.

Jeho slova se ukázala jako prorocká, neboť už v páté minutě doplachtil do vápna centrovaný míč a Studnička jej zblízka dorazil za Vízkova záda. Sokol ale neztratil chuť hrát a už ve 14. minutě se skóre vyrovnalo, když nová posila týmu - Matěj Paprčiak centroval před bránu a tam na míč naskočil Klátil a srovnal na 1:1. Sokol sice převzal otěže zápasu, ale domácí hrozili ojedinělými brejky a nakopávaným balóny, tak jak věštil Vítězslav Rejmon.

Druhý poločas se hrálo už jen prakticky na půli Liberce. V 64. minutě poslal Sokol do vedení Herzán, kterému míč připravil Klátil. Rapid ještě v závěru opětovně hrozil nakopávanými míči, ale obranná řada Sokola působila jistě a šance rychle likvidovala. Sokol tak bodoval již ve třetím zápase za sebou a po remíze v Pardubicích a domácí výhře nad Trutnovem odváží zaslouženě první tři body z Liberce. V sobotu nás čeká doma nelehký soupeř Nová Paka (1. místo 7-1-1 a skóre 27:12), start utkání je v 16:00. (JŠ) 

fotky naleznete zde