9. kolo Krajského přeboru: Živanice - Česká Třebová 5:0 (3:0)

03.10.2010 10:18

TJ SOKOL Živanice – FK Česká Třebová 5:0 (3:0)

ŽIVANICE: V. Černík – Hrmo, Macháček (80. Hanovec), Moravec – Čech, Gorol (75. Mocanu), J. Jedlička, Michal – J. Černík (66. Trupl), Balog. Č. TŘEBOVÁ: Křivka – Urbanec, Keprt, Vomáčka, Kubásek – P. Petr 75. Čikl), Zahálka, Macko, Grepl (46. Hurt) – Myšák, Pešek. BRANKY: 27. a 75. Balog, 7. J. Černík, 37. Ferčák, 59. Hrmo. ČK: 0:1 (80. Zahálka). ŽK: 2:2. 

Ti, kteří předpokládali, že budou svědky litého boje o první místo v tabulce krajského přeboru museli po zápase přiznat svůj omyl. První Živanice (které vedly tabulku o dva body, neboť Třebová má zápas k dobru) prakticky Třebovou k ničemu nepustily a nebýt výborně chytajícího Křivky, mohli hosté odjíždět ze Živanic s mnohem větším výpraskem. Živanice vstoupily do utkání velmi aktivně a od prvních minut zásobovaly třebovskou obranu hojností akcí. Už v sedmé minutě se po chybě v hostující obraně řítil sám na gólmana Jakub Černík a jeho akce skončila gólem – 1:0. O pár minut později střílel Gorol těsně vedle. Ve 14. minutě rozehrával Gorol roh, míč se dostal k Hrmovi, ale jeho povedenou střelu Křivka vyrazil k Černíkovi, který však zblízka nedostal míč za hostujícího gólmana. Štěstí hlavičkou zkoušel po nádherném centru Michal a nadvakrát nepřekonali Křivku ani Moravec s Balogem. Další úder však přišel už ve 27. minutě, po krásné přihrávce od Jakuba Jedličky zvyšoval na 2:0 Balog. V této fázi hry se hosté prakticky nedostali k míči, snažili se bránit, ale živanické útoky projížděly ke Křivkově bráně jako nůž máslem. Ve 37. minutě byl po faulu na útočícího Baloga nařízen trestný kop, k exekuci se postavil Ferčák, který míč krásně načechral přes zeď a nedal Křivkovi šanci chytat – 3:0. Zvýšit ještě mohl výborně hrající Gorol, ale jeho pumelice šla těsně nad.

Po střele Juraje Hrma letí míč na Křivkovu bránu - 4:0

Druhý poločas nepřinesl herně žádnou výraznou změnu i když domácí mírně povolili a hra se lehce vyrovnala, nebylo ani známky po vážnější třebovské akci. Naopak přišel čtvrtý živanický zářez. Po odehrání rohu se k míči dostal Juraj Hrmo a nádhernou střelou z dálky prostřelil Křivku – 4:0. Druhý poločas byl na šance méně hojný než ten první, i přesto jich bylo požehnaně a kvalitou jistě předčily ty prvopoločasové. Kolem 70. minuty zatáhl Gorol zprava míč do útoku a přesně odcentroval Balgovi do vápna, jeho střelu však zablokovala obrna hostí. Uběhlo pár minut a po přihrávce Jakuba Jedličky Balog přeloboval hostujícího gólmana a podobně jako proti Poličce byl úspěšný – 5:0. V 80. minutě opustil hřiště třebovský Zahálka, který při standardce fauloval ve zdi Čecha. Do konce zápasu se již nic vážnějšího nestalo a deklasování druhého celku krajského přeboru poměrem 5:0 jistě zaslouží uznání. K vidění byl velmi pohledný fotbal s řadou hezkých kombinačních momentů, domácím tedy patří velká pochvala a poděkování.                                   (JŠ)

 

Další fotky ze zápasu s Třebovou naleznete zde