Charitativní projekt rozdělí mezi děti 265 tisíc korun, píše Pardubický deník

07.10.2016 09:43

Charitativní projekt rozdělí mezi děti 265 tisíc korun

Východní Čechy - Charitativní projekt I hvězdy mají srdce a pomáhají, který se uskutečnil letos v červnu, 
v těchto dnech rozděluje peníze mezi děti.

Finanční podporu získá vážně nemocná Miška Hlaváčková, Lukáš Novotný, Jan Novák a škola PROINTEPO 
z Hradce Králové, která se věnuje postiženým dětem. Na konci roku 2015 si spoluhráči z fotbalového oddílu TJ Přelovice sjednali schůzku s Pavlem Uhlířem, organizátorem charity. Chtěli pomoci vážně nemocné dceři bývalého spoluhráče Aleše Hlaváčka. Netušili, že nepomůžou jen jemu, ale i dalším potřebným. „Chtěli jsme původně uspořádat fotbalový zápas mezi rivaly TJ Přelovice a hráči Rohoznice, kde Aleš také hrál. Plán byl takový, že vstupné, případné reklamní příspěvky a příspěvek všech hráčů, kteří se zapojí do zápasu, bude věnováno malé Mišce Hlaváčkové. Ale Pavel Uhlíř měl jiné představy o takové akci a přesvědčil nás," uvedl z TJ Přelovice Jiří Balog.

DVĚ SAMOSTATNÉ AKCE

A pak už to šlo ráz na ráz. 
Z fotbalového utkání se stal projekt I hvězdy mají srdce a pomáhají. Projekt byl složen ze dvou samostatných akcí – 3. června 2016 bylo sehráno benefiční utkání fotbalové reprezentace 
z roku 1996 a účastníků finále Mistrovství Evropy 1996 v Londýně. Do živanického areálu přijeli například Pavel Kuka, Vladimír Šmicer, Luboš Kubík, Karel Poborský, Tomáš Ujfaluši a další borci. Druhá akce se uskutečnila 26. června 2016, kdy bylo sehráno historicky první fotbalové derby extraligových hokejových klubů HC Dynama Pardubice a Mountfield HK, jehož součástí byla i dražba VIP předmětů.

Do dražby přispěly hvězdy české sportovní špičky – biatlonistka Gabriela Koukalová (rozená Soukalová), hokejista Jakub Nakládal, Eva Samková, Karolína a Kristýna Plíškovy, Andrea Hlaváčková, Tomáš Kraus nebo hráči AC Sparta Praha, Viktorie Plzeň a další. „Třeba dres Gábiny Soukalové se vydražil za pět tisíc korun," řekla Lenka Hlaváčková, maminka nemocné Míši, která se stala součástí organizačního týmu.

„Výtěžek jsme tehdy odhadovali na sto tisíc korun, ale konečný součet nás všechny překvapil, 265 tisíc korun. Můžu říct, že tento pocit euforie ve mně stále přetrvává," radoval se při předávání David Mádr z TJ Přelovice.

Organizační tým rozděloval spravedlivě. Částku 195 tisíc si odnesla Miška Hlaváčková. „Částku použijeme na doplacení stropního zvedáku, který Miška nutně potřebuje, a částečně na přestavbu na bezbariérové bydlení," měla hned jasno maminka Lenka. „Pro mateřskou školku pro handicapované děti byly zakoupeny za dvacet pět tisíc rehabilitační hračky," uvedla Petra Lovasová, vedoucí učitelka Mateřské školy Prointepo. Dalšími obdarovanými budou Lukáš Novotný ze Živanic a Jan Novák ze Živanic – Neradu, každý dostane 20 tisíc.

IMPULS DÁL PRACOVAT

„Spokojenost na tvářích všech zúčastněných je pro mě tím největším oceněním a impulsem dál pracovat pro ty, kteří to skutečně potřebují. Děkuji klukům z TJ Přelovice, že jsem mohl být užitečný a společně jsme dokázali zrealizovat takový projekt," nechal se slyšet hlavní organizátor projektu I hvězdy mají srdce a pomáhají Pavel Uhlíř.

Nezapomněl poděkovat všem, kteří se podíleli na samotné přípravě a organizaci. „Velké díky patří také TJ Sokol Živanice, že nám pro takový projekt poskytl skvělé prostředí a že samotní hráči se do daného projektu aktivně zapojili. Opět se potvrdilo, že pokud se sejde parta skvělých lidí, kteří chtějí nezištně pomoci dobré věci, tak se to dokáže," řekl Pavel Uhlíř.

článek vyšel dne 7. 10. 2016 na webu Pardubického deníku
Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/z-regionu/charitativni-projekt-rozdeli-mezi-deti-265-tisic-korun-20161007.html


Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/z-regionu/charitativni-projekt-rozdeli-mezi-deti-265-tisic-korun-20161007.html


Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/z-regionu/charitativni-projekt-rozdeli-mezi-deti-265-tisic-korun-20161007.html