Chrastava byla nebezpečná i bez špílmachra Štajnera, tři body však bral Sokol!

05.06.2017 08:46

TJ Spartak Chrastava - TJ Sokol Živanice 1:3 (1:1)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Motyčka, Ferčák, Novotný - Polák, Herzán, Gorol (78. Sůra), Kakrda (82. Hundák) - Petrus (88. Norek), Ujec (74. Janecký).

BRANKY: 29. Čurgali - 23. a 74. Petrus, 58. Gorol.

ROZHODČÍ: Baum. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 180.

V úvodu utkání měl gólovou šanci Ujec, dělovkou ze 30 metrů se  prezentoval Polák a úvodní čtvrthodinku zápasu mířil Ujec z deseti metrů nad chrastavkou branku. Prapor domácích, kteří v sestavě postrádali exreprezentanta Štajnera, pozvedl kapitán Smola, který v 16. minutě orazítkoval tyč Vašíčkovy branky. Ve 22. minutě poslal parádní míč za obranu Motyčka a Petrus sám před gólmanem Zoulem nezaváhal - 0:1. Jenže domácí se nedali a ve 29. minutě po centru došlo před Vašíčkem k několika odrazům míče a nakonec jej zblízka dopravil do živanické branky Čurgali. O chvíli později měli hosté velké štěstí, když míč se již podruhé odrazil od tyče do pole.

Po přestávce hosté přidali na herní aktivitě, střelecké pokusy Herzána, Gorola a Kakrdy se ještě neujaly, ale v 57. minutě se přízemní střelou k tyči prosadil ze vzdálenosti asi dvaceti metrů Gorol a hosté byli znovu na koni - 1:2. Sólový únik Poláka ještě gólovou pojistku na tříbodový zisk nepřinesl, ale čtvrt hodiny před koncem střelu Poláka brankář Zoul stačil jen vyrazit, ale míče se pohotově zmocnil Petrus a jeho gólová trefa již měla tříbodovou pečeť- 1:3.

napsal o utkání Týdeník Pernštejn (vyšlo 5. 6. 2017)