Tři minuty dělily Živanice od třech bodů z hřiště favorita!

11.08.2014 08:15
FK Dobrovice – TJ Sokol Živanice 3:2 po penaltách (0:1) 

ŽIVANICE: Knobloch – Novotný, Novák, Ferčák, Poděbradský – Buriánek, Gorol (90. Krejčík), Polák, Janecký (76. Ráliš) – Kořínek (72. Mládek), Kakrda. ROZHODČÍ: Vinter. ŽK: 4:1. BRANKY: 81. Cigánek, 87. Vajgl - 17. Kořínek, 60. Buriánek. DIVÁKŮ: 200.  

Od úvodu aktivní hosté šli do vedení po pasu Ferčáka na Kořínka, který přehodil domácího gólmana. Po hodině hry bylo v jejich táboře ještě veseleji, to když Poděbradského centr přetavil ve druhý gól Buriánek, který si pohrál s dobrovickým gólmanem. Živaničtí ale nezvládli jak závěr, když dvakrát inkasovali střeleckými pokusy (hlavně volej Vajgla z dvaceti metrů byl parádní), tak penaltový ozstřel. V něm dokonce dvakrát trefili břevno.

Do utkání jsme vstoupili výborně a zaskočili domácí aktivní hrou, vůbec je nepustili do hry a zaslouženě vedli. Poté následoval fotbal dobré úrovně, nahoru dolů. V druhé půli jsme po chybě gólmana navýšili vedení, ale další šanci jsme nevyužili. V hektickém závěru domácí vyrovnali a v penaltách zachovali chladnější hlavy. Bodu proti silnému týmu si ceníme, i když vzhledem k průběhu zápasu je to pro nás ztráta,“ uvedl k utkání živanický trenér Josef Košátko.Tolik uvedl Týdeník Pernštejn.

Pardubický deník o zápase napsal: To nejlepší na začátek. Ano, nespletli jsme se. Hned ve vstupním dějství se spolu střetli nejžhavější kandidáti postupu. Na divizní úrovni se hrál nadprůměrný fotbal, když se od začátku střídaly šance na obou stranách.
V 17. minutě poslal Ferčák dlouhý pas na Kořínka, který si ukázkové zpracoval míč a chytře přehodil vyběhnuvšího gólmana. Zásluhou výborné organizace obrany soupeře se Dobrovice nemohla prokousat k vyrovnání a naopak hosté hrozili z brejků. Po hodině hry jeden z nich využili. Pomohlo jim k tomu nedorozumění stopera s brankářem. Hnali za nakopnutým míčem a srazili se. Buriánek tak mohl hravě doklepnout míč do prázdnotou zívající brány.

Dobrovice se ocitla na popravišti, ovšem živanický kat nesekl. Do této role se mohl pasovat střídající Mládek, nicméně tutovku zazdil. Prakticky z protiútoku přišlo snížení. Hostující brankář neodhadl letící balon, špatně vyběhl a Cigánek ho zkušeně přeloboval. Domácí přepnuli na nejvyšší stupeň obrátek a v 87. minutě vyrovnali. Na hranici šestnáctky napřáhl Vajgl a Knobloch byl na jeho křížnou střelu krátký.
Při nerozhodném stavu přišlo na řadu nové pravidlo o zahrávání pokutových kopů. Živanice však už vystřídaly penaltové specialisty a když se k tomu přidala smůla v podobě dvou orazítkovaných břeven bod navíc zůstal doma.