Dobojováno! Sokol výhrou nad Duklou vybojoval své historicky nejlepší umístění v mistrovských soutěžích!

21.06.2022 18:14

TJ Sokol Živanice - FK Dukla Praha B 3:1 (2:1)

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Nikodem - Langr, Vobejda, Kopecký - Kakrda (78. Knespl), Petrus (K) (86. Pánek F.), Štěpánek (61. Pánek D.).

DUKLA „B“: Spilka - Ludvíček, Kozojed, Matoušek (K), Březina - Hudec, Křenek (81. Kasal), Uhlíř (46. Jeřábek) - Kočí (46. Hrubeš), Hodek (88. Lehký), Villaseca (68. Špatenka).

BRANKY: 15. Petrus, 18. Nikodem, 75. Kopecký - 45. Hudec. ŽK: 1:1. ROZHODČÍ: Novotný - Braun, Bednář. DIVÁCI: 156.

Živanice zvládly poslední krok této sezóny ČFL B a mohou slavit bronz. V posledním kole totiž o bod přeskočily jablonecké béčko. Domácí byli po většinu zápasu lepším mužstvem. Stejně jako v Brozanech inkasovaly z poslední akce prvního poločasu, ale tento gól do šatny s nimi výrazně nezacloumal. Nakonec je nemusí mrzet, že Kopecký neproměnil penaltu za stavu 2:1. Tentýž hráč totiž přidal třetí zásah ze hry, když dorazil střelu z otočky a uzavřel na konečných 3:1. Pojďme se však na utkání podívat od začátku.

Hned v úvodu utkání se zastřeloval Štěpánek, jeho střela z úhlu však těsně minula pravou tyč branky hostí. Domácí se však radovali zanedlouho (v 15. minutě), kdy se zleva individuálně prosadil Kopecký, který krásně naservíroval Petrusovi před bránu a ten hlavou nekompromisně zakončil – 1:0. Druhý gól Živanic byl velmi podobného rázu, avšak z druhé strany. Tentokrát centroval zprava Petrus a Nikodem zakončil ve skluzu na zadní tyči - 2:0. Živanice mohly přidat další zářez o pár minut později, když z hranice velkého vápna pálil opět Petrus, jeho střela ale prolétla kolem tyče Spilkovy branky. Ve 34. minutě zahrával Sokol standardku a gólmana hostí opět zaměstnával aktivní Petrus. Ten se neprosadil ani z následného rohu, když po dorážce nastřelil pouze Spilkovu nohu. Velkou šanci zaznamenal ve 41. minutě také Václavek, jeho ostrá rána však šla jen těsně nad břevnoDalší branka byla ndomácíh byla spadnutí. Ale... Nedáš, dostaneš, potvrdilo se opět otřepané fotbalové klišé. Ve 45. minutě se po centru z pravé strany od Ludvíčka na malém vápně prosadil Hudec - 2:1.

Sokol byl aktivní i ve druhé půli. V 50. minutě se dostal do velké šance s nasazením hrající Kopecký. Jeho pumelici ale Spilka vyrazil na roh. Stejný hráč pak v 67. minutě po faulu obrany Dukly zahrával penaltu, Jeho pokus ale neměl dostatečnou razanci a hostující brankář jeho střelu vystihl. Hosté mohli zdramatizovat o několik minut později, když si vytvořili po kombinační akci gólovou šanci po ose Špatenka - Hudec. Druhému jmenovanému ale v úniku míč utekl a domácí Frydrych jej bezpečně chytil. Brankový účet byl definitivně uzavřen v 75. minutě, když domácí využili rychlý průnik do otevřené obrany Dukly a zaslouženě zakončoval Kopecký - 3:1Sokol na jaře vyhrál všechna domácí utkání a touto výhrou v posledním kole si zajistil své historicky nejlepší umístění v mistrovských soutěžích, když vybojoval fantastické 3. místo v ČFL!

Nutno též dodat, že David Petrus v tomto utkání dovršil 17. branku sezóny a stal se, společně s chlumeckým Bastinem, králem střelců ČFL B 2021/2022.

Utkání 30. kola ČFL B s rezervou Dukly Praha okomentoval střelec třetí branky Sokola Živanice Lukáš Kopecký, který k vítězné tečce této sezóny uvedl: "Zápas s rezervou Dukly hodnotím určitě kladně. Musím říct, že na zápas jsme se poctivě připravovali. Samozřejmě jsme věděli, že v případě výhry můžeme dosáhnout na třetí místo v ČFL a chtěli jsme pro to na hřišti udělat všechno. Do zápasu jsme, podle mého, vstoupili skvěle, byli jsme více na míči a měli převahu, takže nás mrzelo, že se nám nepodařilo vstřelit více branek už do poločasu. Naopak jsme zbytečně inkasovali na 2:1. Ve druhé půli jsme šli za svým, bohužel jsem ale neproměnil penaltu. Naštěstí se nám to nakonec přeci jen podařilo potvrdit třetí trefou a zápas jsme dohráli v klidu a sezónu dokončili na třetím místě." Dodejme ještě, že Lukáš v této sezóně ČFL B vstřelil hned 11 branek, což mu vyneslo úžasné 9. místo tabulky střelců!