Domácí premiéra vyšla na jedničku! Sokol nabídl pohledné utkání s řádným přídělem branek.

17.08.2015 21:47

TJ Sokol Živanice - FK Pěnčín-Turnov 4:2 (2:1)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Sůra, Novotný - Kakrda,Herzán, Gorol (80. Trupl), Polák - M. Ujec (76. Hlouš), Hundák (86.Mocanu).

BRANKY: 17.Hundák, 30. a 70. M. Ujec, 90. Polák  - 34. Papoušek, 89. Petřík. ROZHODČÍ: Kazda. Bez karet. DIVÁKŮ:150.

Diváci, kteří zavítali v sobotu do areálu Sokola Živanice, nemohli litovat! K vidění bylo pohledné utkání, hrané ve vysokém tempu a s řadou pěkných akcí i branek.

Živanice začaly bušit do hostů z Českého ráje hned od úvodu. Už v první minutě se Kakrda řítil ku brance hostí, ale v koncovce nebyl úspěšný. V 11. minutě se zastřeloval Gorol po přesné přihrávce Ujce. Prvním úspěšným střelcem ale byl až v 17. minutě Hundák, který umístěnou střelou zúžitkoval další přesný Ujcův míč. Ve 30. minutě pak zasáhl i asistent první branky, kterého našel Gorol – 2:0. Domácí mohli přidat i další zásah, ale úřadovat začali i Turnovští, kteří snížili Papouškovou vymetenou šibenicí – 2:1. Do konce půle se ještě řítil na Hykovu bránu Kakrda, ale ani tentokrát nepálil.     

Druhý poločas začal slibnou příležitostí Hundáka, jenž zakončil do boční sítě. O chvíli později se opět zastřeloval Gorol a tribunou to zahučelo, když pokus Jakuba Nováka orazítkoval břevno. Na třetí zářez Živanic si však diváci museli počkat až do 70. minuty, kdy Ujce našel Hundak - 3:1. Skóre utkání se však uzavřelo až v poslední dvouminutovce, když nejdříve skóroval Petřík hlavou po autu, ale dramatické rozuzlení odmítl Polák, který zakončoval po přihrávce Kakrdy - 4:2. Dodejme ještě, že malou chvilku před tím, měl další branku na kopačce Trupl, jehož povedenou střelu vyrazil gólman Hyka. Hosté mohli být rádi, že se gólový příděl zastavil na čísle 4, na druhou stranu dostal domácí Sokol velkou lekci z produktivity!