Jako na jaře! I tentokrát to Trutnov odskákal v poměru 6:1!

26.09.2016 11:18

TJ Sokol Živanice – MFK Trutnov 6:1 (2:0)

ŽIVANICE: Volšík (61. Vašíček) – Buriánek (81. Sůra), Novák, Ferčák, Motyčka – Kakrda, Gorol, Herzán, Polák (75. Hundák) – M. Ujec (67. O. Ujec), Petrus (53. Janecký).

TRUTNOV: Šťastný – Tobiaš, Makovský (53. Vošanovič), Mařas, Turner – Matějka, Marks, Tauchman, Zezula (74. Šimůnek) – Holubec (81. Brejcha), Kamitz (81. Brutovský).
BRANKY: 36., 37. a 66. M. Ujec, 49. Petrus, 77. Janecký, 83. O. Ujec – 88. J. Matějka. ROZHODČÍ: Hrkal. ŽK: 1:0. DIVÁCI: 100. 

Živanický brankostroj nabíral obrátky pomalu ale jistě. Vše začalo opatrnou oťukávanou, domácí poté přidali sérii „zastřelovací“ kanonády, aby v závěru první půle propukla gólová přehlídka naplno. Vyjma několika málo minut se hrálo prakticky na půlce hostí. První šanci zaznamenal Polák, který ve vápně zblízka zaváhal. Zastřeloval se i Gorol a Herzán, ale první branky se diváci dočkali až v 36. minutě, kdy Milan Ujec přesnou ranou k tyči otevřel skóre – 1:0. O minutu později se skóre měnilo podruhé, když se první střelec společně s Petrusem řítili ku brance. Petrus pohotově nalil na střed M. Ujcovi a ten se v ideální pozici nemýlil – 2:0. Milan Ujec krátce na to odmítl kompletaci hattricku ještě v první půli.

Druhá půle se nesla v prakticky exhibičním duchu, opět se hrálo na půlce hostů a domácí si drze nechávali míč jen pro sebe. Už po čtyřech minutách se radovali příznivci Sokola potřetí, když Kakrda ukázkově zatáhl zprava, nacentroval do vápna a adresát přihrávky Petrus nekompromisně skóroval – 3:0. O pár minut později předvedlo duo Janecký – M. Ujec podobnou akci na levém křídle, avšak druhý jmenovaný i tentokrát usoudil, že na dovršení hattricku je ještě čas. Vzhledem k vývoji utkání měl kouč Ujec prostor k prostřídání hráčů, a tak se mezi třemi tyčemi objevil i benjamínek týmu Matěj Vašíček, který po hodině utkání zažil svou velkou divizní premiéru! V 64. minutě se ve vápně znenadání objevil nepravidelný hlavičkový střelec Ferčák, který tentokrát nebezpečný pokus nepřetavil v branku, a tak to byl až o minutu později Milan Ujec, který zvýšil vedení domácích a na potřetí hattrick skutečně zkompletoval – 4:0. V utkání se do tabulky domácích střelců zapsal ještě po individuální akci Janecký - 5:0 a účet Sokola uzavřel Ondřej Ujec, který střelou k tyči zvýšil na 6:0. Hosté v závěru ještě stihli Matějkovou pumelicí zkorigovat na 6:1. Utkání tak skončilo na vlas stejným výsledkem jako v posledním kole loňského divizního ročníku, kdy se z takto vysoké výhry v Trutnově radoval právě Sokol Živanice.                                                            (JŠ)