Jeden hattrick nestačil, aneb proti Litoli řádil brankostroj Ujec!

01.11.2015 14:32

TJ Sokol Živanice - FK Litol 8:0 (4:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák (63. Mocanu), Ferčák, Novotný (73. Trupl) - O. Ujec, Herzán, Gorol, Hundák (78. Sůra) - M. Ujec (80. Mayer), Kakrda (68. Tulach).

BRANKY: 17., 28., 41., 44., 52. a 73. M. Ujec, 69. Ferčák z penalty, 78. Gorol. ROZHODČÍ: Hanousek. Bez karet. DIVÁKŮ: 120.

Překrásné sobotní odpoledne posledního říjnového dne nabídlo návštěvníkům areálu Sokola Živanice příjemnou fotbalovou podívanou. Papírově vše nasvědčovalo tomu, že domácí jsou favoritem utkání, avšak málokdo očekával tak vysoké vítězství Živanic. Ku cti hostí budiž uvedeno, že jejich tým prochází složitým obdobím, a to se odráží i na jejich aktuálních výsledcích. Přes veškerou nepřízeň se však snaží bojovat a nejinak tomu bylo i v Živanicích.

Byli to totiž právě hosté, kteří hned v úvodu vlétli na Živanice a v několika úvodních minutách zahrávali tři rohové kopy, jejichž nebezpečnost však domácí obrana zkušeně eliminovala. To bylo ze strany Litole vše podstatné. Už v sedmé minutě měl po centru Kakrdy příležitost ke vstřelení úvodní branky Novák, jeho hlavička šla však nad. Následně se vedle branky zastřelovali Gorol a Milan Ujec. První branka utkání však přišla až v 17. minutě, kdy Milana Ujce vybídl k sólu Herzán a prvně jmenovaný celou akci zakončil povedeným lobem - 1:0. Nikdo v tu chvíli ještě nemohl tušit, jakou show živanický útočník předvede. Následně přišlo nastřelené břevno v podání Nováka. Živanice postupně zvyšovaly tlak a ve 28. minutě přinesla spolupráce bratří Ujců další branku, když Ondřej přihrál Milanovi - 2:0. O minutu později pálil Herzán prudce nad branku hostí a povedený pokus, který však těsně minul tyč, přidal i Kakrda. Ve 41. minutě Milan Ujec zkompletoval první hattrick, když ho perfektně našel Herzán - 3:0. Krátce před poločasovým hvizdem se živanický shooter nejlépe zorientoval ve skrumáži a zvýšil na 4:0!

Druhá půle přinesla podobný obraz hry jako první poločas a na branku hostí se valila jedna domácí útočná vlna za druhou. Zde nutno vyseknout poklonu gólmanu a zároveň kapitánu hostí Rathouskému, který zejména ve druhé půli svými zákroky několik branek zachránil. Nicméně už po šesti minutách se skóre opět měnilo, ale neměnil se autor, jen asistenci si tentokráte připsal přesnou přihrávkou Hundák, tedy 51. minuta a Milan Ujec - 5:0. Další šance poté zaznamenali Gorol, který orazil břevno a Herzán, který vyzkoušel pozornost gólmana Litole. V 69. minutě byl ve vápně stažen unikající Tulach a k penaltě se postavil Michal Ferčák, který mazácky proměnil - 6:0. Neskutečný brankový apetit ukojil Milan Ujec až v 73. minutě, kdy zvyšoval na 7:0. Celkový brankový účet pak vystavil z voleje Gorol, který tak zužitkoval přihrávku Buriánka - 8:0.

Sokol potvrdil domácí suverénní jízdu, kterou tentokrát svým apetitem ozdobil Milan Ujec. Živanický útočník se díky šesti zářezům posunul na první místo divizních střelců (dosud 13 branek), k čemuž mu gratulujeme!                                              *(JŠ)*