"KRAJSKÝ PŘEBOR: Pardubice stráží vedoucí příčku," píše Deník

02.06.2011 10:37

Pardubice – Tři kola scházejí do konce fotbalového krajského přeboru a o jeho vítězi pořád není jasno.

Mezi vedoucími Pardubicemi B a druhými Živanicemi, které si v podstatě hrají svoji vlastní soutěž, zůstává rozdíl dvou bodů a ten nechává rozluštění postupové tajenky stále otevřené.

Ovšem nescházelo mnoho a všechno mohlo být jinak. Co chybělo, aby Živanice ztratily veškeré naděje? Jediná věc – lepší střelecká produktivita hráčů z Třemošnice. Ti totiž měli několik vynikajících příležitostí, jak vyloupit stadion druhého týmu tabulky. Koncovka jim však nevyšla a domácí v závěrečné desetiminutovce zápas zachránili. Bylo to ale s velkým štěstím. „Musím přiznat, že jsme se ke třem bodům doslova protrápili,“ uznal trenér Jaroslav Kratochvíl.

Pardubické béčko nastoupilo ke svému utkání v Poličce o den později než jeho rival, ale svoji roli zvládlo, a to dokonce stejným výsledkem 2:0. Domácí ovšem favorita houževnatou defenzivou trápili a teprve po druhém zásahu Řezníčka v 80. minutě si lídr přeboru oddechl. „Uhráli jsme asi maximum. Naši kluci bojovali, ale soupeř je svojí kvalitou jinde,“ komentoval duel kouč Poličky Roman Kysilko.

S obrovskou bodovou ztrátou se bojuje o třetí místo a k němu mají stále nejblíže Svitavy. Těm se mimořádně povedl závěr utkání proti Hlinsku, když v posledních patnácti minutách čtyřmi brankami otočily nepříznivý vývoj skóre. „Po herní stránce to byl náš nejlepší výkon sezony,“ chválil tým trenér Zdeněk Válek.

... 

Potlesk kola si vysloužil Radek Gorol á la Pelé. Živanický záložník si všiml, že třemošnický gólman Ždánský stojí na hranici velkého vápna. Z poloviny hřiště napřáhl, ovšem drzému pokusu stála v cestě horní konstrukce.

STŘELCI KP
1.Sklenář (Pardubice B) 21
2.Gorol (Živanice) 18
3.. Šebek (Třemošnice), Ovad (Svitavy), Michalec (SK Chrudim) 15
6.Hanousek (Třemošnice), Čech (Živanice) 12
8. J. Černík (Živanice) 11
 

Autorem článku je Radek Halva, Pardubický deník