Na úvod sezony vítězně! Sokol v rozstřelu porazil Dobrovici!

09.03.2015 18:42

TJ Sokol Živanice - FK Dobrovice 1:0 np, (0:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Tischler, Novotný - Ráliš (86. Mocanu), Herzán, Gorol, Janecký - Kulič (88. D. Černík), J. Černík.

DOBROVICE: Bartoš – Golovko, Homola, Váňa, Šidlo – Vajgl (69. Cigánek), Patočka, Osvald (90. Kubelka), Soběslav, Rudolf – Volf (80. Synek)

ROZHODČÍ: Rais – Mrkáček, Kvaček. ŽK: 1:0. DIVÁKŮ: 240.

Slunečné sobotní odpoledne přilákalo do Živanic, ke šlágru 16. kola Divize C, slušnou návštěvu a kdo přišel, ten nemohl litovat. Sílu hostí před utkáním naznačilo nejen postavení v tabulce, ale také to, že kouč Dobrovice Hejno nechal na lavičce sedět i exligisty Synka nebo Cigánka. Živanický Sokol se však nenechal zahanbit a do pole vyslal trenér Pulpit nejsilnější možnou sestavu, například s ještě nedávným kapitánem SK Dynama Českých Budějovic Herzánem, nebo neúnavným Markem Kuličem na hrotu. Od počátku se hrál pohledný a svižný fotbal, avšak bylo znát, že zkušení hráči na obou stranách nechtějí udělat chybu, a tak se hrálo v bojovném duchu, avšak s minimem šancí na obou stranách. Určitou výjimku tvořil nebezpečný pokus aktivního Volfa, který bravurně zlikvidoval gólman Volšík. A když Živaničtí neskórovali ani v rozmezí 29. a 30. minuty, kdy na třikrát zahrávali roh, šlo se do kabin za nerozhodného stavu. 

I ve druhé půli se hrálo v podobném duchu, avšak dá se říci, že zatímco obraz hry v první půli nahrával do karet více hostím, kteří měli mírnou převahu, druhý poločas přinesl (až na úvod) zcela vyrovnané utkání. V 63. minutě mířil Volf těsně vedle levé tyče Ondřeje Volšíka, ale živanický gólman byl na jeho pokus, mířil-li by mezi tři tyče, opět připraven. Hned vzápětí zažili slibné okamžiky také domácí. Gorol rozdával míče na všechny strany a jeden našel i šikovně postaveného Novotného, jehož brejkovému uvolnění a spurtu na branku chybělo jen velmi málo. V 70. minutě se zahrávala standardka po faulu na Černíka a míč před brankou jen lehce minul Jakub Novák. Samotný závěr zápasu se odehrál v klidném tempu a oba týmy se smířily s penaltovým rozstřelem.

Hned v první sérii rozezněl břevno domácí svatyně Homola a v poslední sérii netrefil bránu Synek. Za Živanice byli postupně úspěšní Buriánek, Tischler, Mocanu a Gorol. Rozstřel tak dopadl lépe pro domácí! Shrnuto, podtrženo, odveta se Sokolu vydařila a nešťastná penaltová prohra v Dobrovici byla odčiněna. Sokol Živanice zaslouží pochvalu za týmovou a bojovnou hru. (JŠ)