Ohlédnutí za zápasem, který přinesl Sokolu třetí místo v divizi: Turnov - Živanice 1:3

17.06.2014 16:41

FK Turnov - TJ Sokol Živanice 1:3 (1:2)

ŽIVANICE: Ottmar – Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný – Janecký, Gorol, Polák, Kakrda – Mládek (89. Netuka), Mach (50. Hamák). BRANKY:  19. Bouška - 15. Gorol, 39. Janecký, 87. Polák. ŽK: 3:1. ČK:  1:0 (87. Kunst). DIVÁKŮ: 110.

Hrál se oboustraně útočný fotbal se šancemi na obou stranách, ale hosté z přemíry šancí nakonec tři proměnili a bodově se na svého soupeře dotáhli. Účet zápasu otevřel Gorol nádhernou střelou z hranice šestnáctky, domácí skóre vyrovnali o čtyři minuty později, po centru Bernáta vyrovnal Bouška. V závěru první půle po rohovém kopu skóroval hlavou Janecký - 1:2. Domácí byli ve druhé půli dobří v útoku, ale jinak herně bezstarostní. Živaničtí byli bezchybní v obraně a vyráželi k nebezpečným brejkům. Pojisku tříbodového zisku zajistil po individální akci Polák tři minuty před koncem. Tolik o utkání napsal Týdeník Pernštejn.

"Jsem rád, že jsme tohle utkání zvládli a vybojovali pro Živanice třetí místo v divizi, je to velký úspěch. Hlavně ve druhém poločase jezdili kluci na domácí branku jeden za druhým a všichni jsme si rvali vlasy, že to tam ne a ne spadnout, nakonec vstřelil pojistku Lukáš Polák," uvedl po zápase lodivod živanické obrany Michal Ferčák.  

Pardubický deník napsal následující řádky. Skóre otevřel v 15. minutě Gorol, který se nádherně trefil z hranice velkého vápna. Domácí sice rychle odpověděli, ovšem Živaničtí pokračovali v útočném snažení. Ve 39. minutě turnovská obrana neodvrátily roh a Janecký hlavou doklepl míč do sítě.

Jednalo se o vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli výrazně nebezpečnější. Soupeře jsme celkem často přečíslovali. Velmi důležité bylo to, že Turnov musel prakticky neustále dohánět manko," uvedl živanický kouč Josef Košátko.

Druhý poločas nabídl podobný obrázek. Přesněji řečeno v tom, který tým si vypracoval jasnější šance. Hosté měli minimálně pět tutovek na pojištění hubeného náskoku. Povedlo se jim to až v 87. minutě. Polák sebral uprostřed hrací plochy míč, vyzpovídal dva beky a zamířil přesně.

Zhruba od 65. minuty nás protivník přitlačil, o to více se nám však otevíral prostor pro brejky. jenže jsme vraždili jednu šanci za druhou. Pojistka, která přišla v závěru, mohla přijít dříve. Samozřejmě ale s výsledkem, výkonem i jarní sezonou jsem nadmíru spokojen. Potěšilo mě, že hráči měli vnitřní motivaci vyhrát v Turnově o dva góly, abychom s ním měli lepší vzájemnou bilanci. A to přestože to na třetí místo kvůli horšímu skóre o jediný gól nestačilo," pronesl Josef Košátko.