Ondřej Herzán s fotbalem nekončí. Kariéru dohraje společně s Markem Kuličem v Živanicích, napsal web Jihočeskýfotbal.cz

15.02.2015 20:02

Živanice: Divizní Sokol Živanice, jemuž po podzimu patří ve skupině C páté místo, získal v zimní přestávce dvě zvučné posily. Po Marku Kuličovi (39) se do Živanic vrací Ondřej Herzán (33), který naposledy působil coby kapitán budějovického Dynama. „Máte se v jarní části na co těšit!“ slibuje divizní klub z Pardubicka svým fanouškům.

Hvězdou útoku bude Marek Kulič, který po skončení podzimu ukončil profesionální kariéru. V lize nasbíral 389 ligových startů a vstřelil 88 branek. K tomu přidal dvanáct startů za národní mužstvo a tři góly. Začínal v Bohdanči, následovaly Drnovice, Příbram, České Budějovice (2003 – 2005). „Tam nelze nevzpomenout, jak nám to v útoku šlapalo s Davidem Lafatou,“ chválí si dodnes výbornou spolupráci se současným kapitánem Sparty. V Dynamu vytvořili údernou dvojici, na kterou se bude dlouho vzpomínat. Sám Kulič nastřílel 17 gólů, aby jej pak zlákala Mladá Boleslav a po ní Sparta, kde získal double a zahrál si evropské poháry. Splněným snem označil starty v národním týmu po boku Rosického, Kollera, Jankulovského a dalších. 


Druhou posilou, která ještě na podzim běhala po ligových trávnících, je středopolař Ondřej Herzán. Bývalý mládežnický reprezentant, který na sebe upozornil štacemi v Jablonci a Spartě, ukončil své působení na jihu Čech z rodinných důvodů. "Možná, že už to bude konec kariéry. O žádném pokračování momentálně nepřemýšlím," prohlásil při odchodu z Dynama, kde strávil necelý rok. "Nedovedu si představit, že by mě někdo přesvědčil, že bych ještě někde hrál. Když bych chtěl pokračovat, tak zůstanu v Budějovicích," dodal Herzán, který své rozhodnutí nakonec přehodnotil. Prostředí v Živanicích zná velmi dobře. Po návratu z Itálie tu vypomáhal v divizi celý podzim 2013 a pak přišla nabídka z tehdy druholigového Dynama.

Živanice mají zájem také o Martina Tischlera (26), odchovance Dynama ČB a vimperského rodáka. Naposledy hrál v Čáslavi, ale momentálně je na marodce.

článek byl zveřejněn na webu Jihočeskýfotbal.cz