Pardubický deník hlásí: "Celek Živanic je právem podzimním premiantem přeboru"

03.11.2010 13:26

Celek Živanic je právem podzimním premiantem přeboru

Patnáct mistrovských kol fotbalového krajského přeboru je minulostí a soutěž se uložila k téměř pětiměsíčnímu zimnímu spánku. Až v závěru března roku 2011 se na stadiony vrátí život.

Vítězstvím 3:0 nad Holicemi završili svoje excelentní vystoupení v první půlce soutěže fotbalisté Živanic. Během podzimu ztratili body pouze za tři remízy a právem tak budou přezimovat na nejvyšší pozici se čtyřbodovým náskokem.

Holice odolávaly favoritovi více než hodinu hry, než skóroval Balog, pak už o výsledku nebylo pochyb. „Nakonec jsme obranu houževnatého soupeře prolomili. Z kluků spadla únava a pochopitelně jim narostla křídla, hosté už nestačili zachytávat naše ataky,“ pochvaloval si trenér vítězů Jaroslav Kratochvíl. Jeho protějšek Luboš Pilař žehral na velkou marodku, která zasáhla jeho tým. „Musím však přiznat, že Živanice byly jediným celkem, který nás na podzim přehrál,“ uznal trenér Pilař.

Druhé místo si pojistili Pardubice B ve Svitavách. Poprvé od června 2009 si odtamtud někdo odvezl všechny tři body. Zařídil to hlavičkou zadák Baldrych. „Celý zápas byl plný osobních soubojů. Podařilo se nám na výbornou ubránit soupeřovy standardky a zejména ve druhém poločase se nám na hrbolatém terénu dařilo i kombinačně,“ pronesl kouč vítězů Josef Krupička.

STŘELCI PO PODZIMNÍ ČÁSTI
1. Šebek (Třemošnice) 9
2. Štainz (Stolany) 8
    Hanousek (Třemošnice) 8
    Balog (Živanice) 8
    Ovad (Svitavy) 8
    Gorol (Živanice) 8
3. Grepl (Česká Třebová) 7
    Sklenář (FK Pardubice B) 7
    Čech (Živanice) 7
    Myšák (Česká Třebová) 7

převzato z webu Pardubického deníku