Pevnost Živanice stále odolává! Tentokrát si zuby lámal Letohrad.

08.10.2017 13:45

TJ Sokol Živanice - FK Letohrad 3:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Zdeňka (78. Novák), Ferčák, F. Pánek – Kakrda, Gorol, Herzán, Hundák (70. Polák) - Ujec (80. Bukač), Petrus (66. D. Pánek). 

BRANKY: 5. Petrus, 71. a 81. D. Pánek. ROZHODČÍ: Šimek - Šedivka, Raplík. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 125.

Již v 5. minutě skóroval Petrus, kterého přesně centrem našel Hundák – 1:0. Prvně jmenovaný zaznamenal v průběhu první půle další tutovky. Například ještě v první desetiminutovce se sám řítil na bránu, ale lob mu nevyšel. V 15. minutě prošel až před domácí svatyni Kabourek, ale živanický gólman Ptáček ho vychytal. Ve 30. minutě si Ujec krásně narazil s Gorolem, jeho střela ale jen těsně minula tyč branky hostí! A když se před koncem první půle neujala ani povedená Petrusova teč, šlo se do kabin pouze za nejtěsnějšího vedení domácího Sokola.

Letohradští učinili ofenzivní tečku hned na začátku druhého poločasu, kdy Kabourkův pokus zlikvidovala obrana domácích. Od tohoto okamžiku přestaly Živanice hostům míč půjčovat a převzaly otěže zápasu. Nutno podotknout, že až do příchodu Davida Pánka na hřiště se o vyložené šanci nedá hovořit ani na straně domácích. David Pánek však hru dopředu zjevně oživil a již minutu po jeho příchodu „plac“ se děly věci! Jeho pokus gólman Moláček stačil ještě vyrazit, ale jen k nabíhajícímu  Hundákovi, který odmítl stoprocentní tutovku, když míč neposlal do prázdné brány. V 71. minutě se už ale stav utkání měnil. Nebezpečnou situaci připravil Ujec a D. Pánek uklidil míč do sítě skluzem – 2:0. Chvíli na to prudce vypálil Gorol, gólman hostí však svůj tým opět podržel skvělým zákrokem. Z následného rohu se však již nemýlil D. Pánek, který umístěnou střelou zvýšil na konečných 3:0

"První půle nebyla vůbec podle našich představ. Dovolím si tvrdit, že jsme měli bezpečně vést minimálně 3:0, bohužel jsme naše vyložené šance neproměnili. Zkrátka trápení v koncovce.  Druhý poločas jsme přidali na důrazu a díky dvěma trefám střídajícího Davida Pánka jsme dovedli zápas do vítězného konce. Hosté naši branku ohrozili prakticky pouze v první půli, myslím tedy, že tři body bereme naprosto po zásluze,“ uvedl po utkání trenér Sokola Živanice Petr Doležal(JŠ)