Příprava je v plném proudu, v sobotu nás čeká MFK Chrudim, účastník ČFL!

01.02.2017 07:11

Sokol v rámci herní přípravy absolvoval již tři přípravná utkání, níže přinášíme informace o jejich průběhu. Již tuto sobotu 4. 2. 2017 nastoupíme v 11:00 v Chrudimi proti místnímu MFK, aktuálně šestému týmu České fotbalové ligy! Utkání bude sehráno na UMT na Stadionu Emila Zátopka (Letním stadionu).

FC Hradec Králové (juniorka) - Sokol Živanice 7:4 (3:1)

Sehráno v so 21. 1. 2017 v HK (Malšovice).

Branky Živanic: 2x Janecký, Gorol, Kakrda.

„První přípravný duel byl zápasem bez zábran, oba týmy vsadily na útočnou hru, s defenzívou si hlavu nelámaly. Zrodilo se hodně gólových šancí, z nichž padalo i hodně branek,“ hodnotil první přípravný zápas pro Týdeník Pernštejn živanický trenér Milan Ujec.

FC Hradec Králové (U19) - Sokol Živanice 2:3 (0:2)

Sehráno ve čt 26. 1. 2017 v HK (Malšovice).

Branky Živanic: Janecký, T. Kakrda, Herzán (pen.).

„V tomto zápase se již zkvalitnila defenzíva, ve hře bylo méně chyb. S kvalitním soupeřem jsme zaslouženě vedli 2:0, v půlce jsme prostřídali a hra se vyrovnala,“ řekl pro Týdeník Pernštejn kouč Ujec.

FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 1:0 (0:0)

Sehráno v so 28. 1. 2017 (UMT Ohrazenice, Pce).

ŽIVANICE: Volšík (46. Vašíček) - Buriánek, Trupl, Ferčák (46. Polák), Norek - Hundák, Herzán, Gorol, Janecký - T. Kakrda, M. Ujec.

Branku vstřelil v 64. minutě Rek.

Na kvalitní ohrazenické umělce se hrálo ve slušném tempu. První půle na šance patřila jednoznačně hostům, ale gólman Hrnčíř byl neprůstřelný. Ve druhé půli se hra vyrovnala a když v 59. minutě orazítkoval M. Ujec jen tyč, po chvíli přišel trest. V 62. minutě Rekovu šanci ještě Vašíček zmařil na rohový kop, ale po jeho rozehrání se odražený míč dostal znovu k Rekovi, jenž ho napálil a trefil přesně - 1:0. Domácí poté mohli ještě zvýšit, aby šli v závěru hosté za vyrovnáním, ale to se jim již nepodařilo. Živanický trenér Milan Ujec: „V týmu máme početnou marodku, postrádali jsme v tomto duelu Petruse, Nováka, Motyčku, navrátilce Novotného. Příprava ale splnila účel, jen výsledek měl být jiný. Byli jsme sice aktivní, ale střelecky neefektivní. Soupeř byl bojovný, běhavý a nakonec jediný gól rozhodl o výsledku zápasu,“ uvedl živanický kouč Milan Ujec. Napsal o utkání Týdeník Pernštejn.