Průměrné utkání se Dvorem poznamenal surový faul hostujícího Kruliše

23.10.2017 14:00

TJ Sokol Živanice - TJ Dvůr Králové nad Labem 1:0 (0:0)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Ferčák, (81. Novák), Zdeňka, F. Pánek (60. Bukač) - Kakrda, Gorol, Herzán, Polák - Ujec, D. Pánek (46. Motyčka).

BRANKA: 65. Bukač. ŽK: 4:3. ROZHODČÍ: Štuk - Němec, Fojtík. DIVÁKŮ: 150.

Domácí mají pro zbytek podzimní části na marodce Petruse a v sobotu změřili síly se Dvorem Králové, který vede trenér Milan Ujec, jež v minulých sezonách působil v Živanicích.

V první polovině utkání se domácí nedostávali do vyložených šancí, hosté již v 7. minutě orazítkovali Vaníčkem tyč po trestném kopu. Živanický tým trápila nepřesná kombinace a také nedostatek důrazu v osobních soubojích. Ve 39. minutě hosté dopravili míč za záda Ptáčka, ale nepohlídali si ofsajdovou pozici a tak gól nemohl platit.

Ve druhé půli domácí přidali a svého soupeře přitlačili. V 63. min. po centru Buriánka hlavičkoval zblízka Motyčka, ale gólový efekt nepřicházel. O dvě minuty později ale udeřilo. To po pravé straně ustál atak bránícího soupeře M. Ujec, míč zacentroval na Bukače, který v těžké pozici zamířil přesně a vstřelil vítězný gól zápasu.

V závěru utkání se dopustil hrubého zákroku mimo míč dvorský kapitán Kruliš na bezbranném Buriánkovi s fatálními krvavými důsledky (dvojnásobná zlomenina čelisti a uvolněné zuby). Poškozený má sdrátovanou pusu a v nemocnici se dnes nebo zítra podrobí operaci. Také on bude dlouhodobě mimo fotbal. Viník obdržel paradoxně místo adekvátního trestu jen žlutou kartu, ale lze předpokládat, že celý případ bude mít ještě dohru. Celá situace vyvolala bouřlivé emoce, deset minut se nehrálo a udržet nervy na uzdě nebylo vůbec jednoduché…

uvedl 23.10.2017 o utkání Týdeník Pernštejn