První kolo a stop. Čáslav vyřadily z poháru Živanice, píše Kutnohorský deník

02.08.2016 09:08

Čáslav – V prvním kole Mol Cupu přivítali fotbalisté FK Čáslav na domácím hřišti divizní Živanice. Po sobotním zápase pohárová sezona pro Čáslav skončila. Hosté si odvezli postup po vítězství 3:0.

Vyrovnaný první poločas rozsekla až 35. minuta, kdy hosté zahráli standardní situaci do vápna a míč před brankářem Kubátem tečoval O. Ujec. Hru Čáslavi také ovlivnilo zranění středopolaře Váni, který musel po půl hodině hry odstoupit.
Ve druhé půli přidali domácí na aktivitě a v prvních pětadvaceti minutách mohli vstřelit dvě branky, jenže oba závary gólem neskončili. V závěru už převaha Čáslavi nebyla taková. Domácí navíc otevřeli hru, což dvěma góly v závěru střetnutí potrestal živanický Janecký – 0:3.

„Potvrdila se kvalita soupeře, který nás navíc čeká hned ve třetím kole znovu tady v Čáslavi. Živanice jsou podle mě největším aspirantem na postup v Divizi C. Hosté svou kvalitu potvrdili, i když si nemyslím, že tady odehráli extra kvalitní utkání," řekl na úvod hodnocení čáslavský trenér Radim Truksa. Vývoj utkání ovlivnila vedoucí branka Živanic. „Dostali jsme branku po zbytečné standardní situaci a od té doby, jak je soupeř zkušený, tak hrál to, co potřeboval. My jsme měli optickou převahu, ale jen po velké vápno. Trápila nás hlavně hra směrem dopředu," uznal domácí trenér.

„Ve druhém poločase jsme soupeře přimáčkli, ale absolutně bez nějakého pořádného zakončení. Měli jsme dvě pološance, což je na domácí zápas strašně málo," litoval Truksa a dodal: „Bohužel, pak jsme hru museli otevřít a hrát na tři útočníky. Soupeř nás na konci po dvou brejkách potrestal. Je to zkušený tým. Výsledek je hodně zkreslený, ale bohužel kvalita na straně soupeře byla mnohem větší."
fotogalerie z utkání zde

vyšlo 31.7.2016 na webu Kutnohorského deníkuZdroj: https://kutnohorsky.denik.cz/fotbal_region/prvni-kolo-a-stop-caslav-vyradily-z-poharu-zivanice-20160731.html


Zdroj: https://kutnohorsky.denik.cz/fotbal_region/prvni-kolo-a-stop-caslav-vyradily-z-poharu-zivanice-20160731.html