Sokol čekají dvě domácí utkání, v rámci prvního zavítá do Živanic Česká Třebová

10.05.2015 19:12

Díky zaváhání Kutné Hory v Náchodě jsme se vrátili na třetí příčku divizní tabulky! Do konce letošního ročníku však zbývá pět nelehkých zápasů, mezi nimiž je i venkovní utkání s Benátkami. Nyní však Sokol čekají dvě domácí utkání, s Českou Třebovou a Dvorem.

Česká Třebová je v divizní soutěži nováčkem a místní FK je spíše krajskou stálicí, neboť posledních deset sezón působili naši sobotní hosté právě v krajském přeboru, ve kterém se také pravidelně střetávali i se Sokolem Živanice.

FK Česká Třebová se v krajském přeboru umisťovala nejčastěji v lepší polovině konečné tabulky (3x 7. místo, 2x 6. místo). Obrat přichází před třemi lety, Česká Třebová končí nejprve na čtvrtém místě a o rok později, v sezóně 2013/2014, již přichází 1. místo v krajském přeboru (65 bodů, 64:23, bilance 20 – 5 - 5) a zasloužený postup do Divize C.  

Českotřebovské divizní jaro je ve znamení záchranářských prací. Tým sice na podzim nasbíral 17 bodů, což stačilo na 12. příčku v tabulce, avšak jarní odvety zahájili Českotřebovští sérií ztrát a dosud nasbírali pouhých 12 bodů, propad tabulkou zatím nezvrátily ani dva poslední zápasy, které FK Česká Třebová doma zvládla a připsala 6 bodů za výhry v základní hrací době.

A jak si vedl Sokol s Českou Třebovou v minulosti?

Jak již bylo řečeno, TJ Sokol Živanice a FK Česká Třebová se pravidelně potkávali v krajské soutěži, konkrétně v Krajském přeboru Pardubického kraje. Poslední „krajská“ utkání těchto celků byla sehrána v sezóně 2012/2013, kdy Živanice prohrály v Třebové 3:1 a odveta v Živanicích skončila smírně 1:1.

Úplně poslední utkání obou celků je již s přívlastkem „divizní“ a bylo samozřejmě sehráno na podzim 2014. Toto utkání skončilo lépe pro živanický Sokol, který ve Třebové vyhrál 2:0.