Sokol derby zvládl a na jaře slaví již pátou výhru...

20.04.2014 12:53

TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B 2:1 (2:1)

ŽIVANICE: Ottmar - Mocanu, Novák, Ferčák, Pavlásek - Buriánek, Polák, Gorol, Novotný - T. Kakrda (87. Hamák), Mach (90. Mládek).

FK PCE B: Ptáček - Konvalina, Křivka, Baldrych (69. Hron), Vanžura - Fusek, Šejvl, Portyš (61. Knotek), Vágner (74. Krejčí) - Klátil, Sklenář (46. Rydval).

BRANKY: 10. a 19. z pen. Gorol - 8. Fusek. ŽK: 2:1. ROZHODČÍ: Kříž z Plzně (Janoch, Grimm). DIVÁKŮ: 210.

Dá se říci, že derby bylo rozhodnuto během dvaceti minut, avšak diváci, kteří si našli cestu do živanického areálu rozhodně nemohli litovat, neboť utkání mělo „šťávu“ celých devadesát minut. Svižný úvod utkání hosté okořenili úvodní brankou, když v osmé minutě našel Sklenář Fuska před Ottmarovou brankou a ten se zblízka nemýlil – 0:1. Domácí však odpověděli v zápětí. V desáté minutě se parádně z trestňáku trefil Gorol. Jeho střela „měla oči“ a byla umístěna k pravé tyči, gólman Ptáček neměl šanci – 1:1. O pár minut později se prezentoval střelou Mach a šanci zaznamenal i Kakrda a Ferčák, ale další branku přidal opět Gorol, který se po faulu na Kakrdu stal exekutorem penalty – 2:1.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, hrálo se ve vysokém tempu, více ze hry měli domácí, ale hra na obou stranách nepřinášela gólový efekt. Potřeba podotknout, že více šancí na vstřelení branky měli domácí.  Velké šance Sokola zaznamenali Novotný a Mach. Prvně jmenovaného parádně našel Buriánkův centr ve vápně, avšak míč měl na dlouhou nohu a jen těsně ho minul. Mach opět střílel a jeho střela opětovně těsně minula tyč. V 65. minutě střílel Kakrda a dorážel Mach, ale ani tato akce brankou neskončila. Domácím pak zatrnulo deset minut před koncem, když se Pardubičtí dostali do největší šance ve druhé půli, Vančura totiž zblízka minul domácí branku. Sokol však zbytek utkání zvládl a dovedl zápas k vítěznému konci a na jaře připisuje další důležité tři body.                           (JŠ)