Sokol bude bojovat o účast v ČFL. Tento cíl podpoří silný partner!

03.08.2017 18:11

Postup do České fotbalové ligy je na prahu nové sezony hlavním cílem klubu TJ Sokol Živanice. Pomoci by k tomu mělo partnerství se silným holdingem CZECHOSLOVAK GROUP (CSG), který se rozhodl podpořit TJ Sokol Živanice. Holding přispěje na pořádání společenských akcí organizovaných živanickým Sokolem, které se zde na vysoké úrovni konají dlouhodobě a jsou v regionu známé. Podpora směřuje též fotbalovému klubu Sokol Živanice.

„V minulém ročníku jsme skončili v tabulce divize C druzí. Náš fotbalový klub má kvalitní zázemí, které se díky vstupu CZECHOSLOVAK GROUP jako našeho nového partnera ještě zlepší. Naším jednoznačným cílem je tedy postup do České fotbalové ligy. V roce 2018 oslaví nás fotbalový klub 60. výročí od svého založení, postup by byl pro nás pro všechny lidi spjaté s živanickým Sokolem krásným dárkem k tomuto jubileu,“ říká Jiří Novák, prezident TJ Sokol Živanice.

Pro CSG je podpora sportovních a volnočasových aktivit v místě, kde podniká, logickou volbou. Holding navazuje na tradici československé dovednosti v průmyslu, když staví na nohy tradiční české značky jako je Tatra, Avia, hodinky Prim. Tradiční akce a aktivity se CSG snaží podporovat i v rámci svých sponzoringových aktivit. Do této strategie zapadá i podpora živanického Sokola.

Na nadcházející sezónu jsou připraveni také hráči a realizační tým Sokola. Očekávání byla v Živanicích vždy vysoká, tlaku ze strany veřejnosti se ale nebojíme. Jako cíl jsme si dali omladit kádr, což se nám snad povedlo. Morálka na trénincích je vysoká, první dojmy jsou jen pozitivní. V pohárovém zápase s Varnsdorfem se pokusíme postoupit, ale prioritou je první kolo divize“, uvedl před nadcházejícím ročníkem divizní soutěže nový trenér Petr Doležal, který společně s Miloslavem Petrlíkem tvoří nové trenérské duo. Slova trenéra doplnil také kapitán týmu Ondřej Herzán: „Do každého zápasu musíme jít s jasným cílem zvítězit. Musíme všem hned od začátku ukázat, že se s námi musí počítat. V divizi je spousta kvalitních mužstev, ale musíme se dívat hlavně na sebe. Doufáme, že se nám budou vyhýbat zranění a po letech v Divizi uděláme krok výš!“