Sokol dostal lekci z efektivity, Čáslav brala tři body za jedinou branku!

27.03.2017 18:14

TJ Sokol Živanice - FK Čáslav 0:1 (0:0)

ŽIVANICE: Volšík - Novotný (81. Novák) , Motyčka, Sůra, Norek - Polák, Gorol (67. Janecký), Herzán, Hundák (72. Kakrda) - Petrus, M. Ujec.

BRANKA: 54. Vančura. ROZHODČÍ: Průcha. ŽK: 1:2. ČK: Maxa (78. minuta). DIVÁKŮ: 140.

Vzrušení v řadách domácích zvládlo již v 10. minutě, kdy byl ve vápně faulován Norek, ale nepískalo se! Domácí se dostali do další velké šance v 17. minutě, kdy směrem k odkryté bráně hostí loboval z voleje Hundák. Jeho pokus však mířil těsně nad! Hra byla v prvním poločase poměrně vyrovnaná s mírnou převahou na kopačkách domácího Sokola. Oba týmy vycházely ze zajištěné obrany a se znatelnou snahou o minimalizaci zbytečných chyb. Dopředu byli ale v první půli nebezpeční pouze domácí. Ve 32. minutě se opět ukázkově prezentoval aktivní Hundák. Bohužel, ani tentokrát jeho rotující střela, směřující pod pravou spojnici branky hostí, neskončila v síti, když ji snad zázrakem vytáhl gólman Kubát!

Druhou půli zahájil Ujec hlavičkovým pokusem. I tentokrát však byl brankář Kubát na místě a střelu, směřující pod břevno, opět vytáhl na roh. O chvíli později pálil v dobrém postavení bez výsledku i Hundák. Nedáš, dostaneš! Otřepané fotbalové klišé se potvrdilo už v 54. minutě, kdy nechytatelnou příčnou dělovku zavěsil pod břevno hostující Vančura -  0:1. Hosté byli v této fázy hry při chuti a další nebezpečný pokus si připsal v 66. minutě Špičák, který trefil tyč! Sokol však vývoj utkání nezlomil a naopak přidal na obrátkách. Velkou šanci zaznamenal v 75. minutě Petrus, jehož střela jen těsně minula tyč. Pak se ale děly věci! V 78. minutě se sám na bránu řítil Ujec, kterého nedovoleně zastavil Maxa. Toto zatažení za záchrannou brzdu čáslavským obráncem bylo oceněno červenou kartou. Zahrávala se standardka a v nepřehledné skrumáži byl opět, tentokrát ve vápně, faulován Ujec za což byla nařízena penalta. Tu však kapitán Sokola Herzán neproměnil. Závěrečný tlak domácích byl bez efektu, pět minut před koncem ještě hosty zachránil kapitán týmu Kunášek, který na brankové čáře vykopl Janeckého pokus. 

Sokol tak dostal lekci z efektivity a nevyužil zaváhání Ústí, které padlo v Trutnově. Reparát bude Sokol skládat na půdě rezervy FK Pardubice (hřiště Pod Vinicí č. 2), utkání začíná v 15:00 v neděli 2. 4. 2017.                                                (JŠ)