Sokol přišel ve šlágru kola v Kratonohách o první letošní body!

10.09.2017 12:26

FK Kratonohy - TJ Sokol Živanice 1:1 (1:1), pen. 4:2

KRATONOHY: Mačí – V. Štěpán (85. Čihák), Kábrt, Kouřil (58. Haupt), Krejčík – O. Kraják, Čada, Klapka, Jošt (46. D. Novák) – Štoček, Brunclík (67. Ličman).

ŽIVANICE: Vašíček – Buriánek, Zdeňka, Ferčák, Motyčka – Kakrda, Gorol, Herzán, Hundák (46. Polák) – Petrus (73. D. Pánek), Ujec (59. Bukač).

BRANKY: 5. Klapka – 45. Petrus. ROZHODČÍ: Musil. ŽK: 1:1. ČK: 1:0 (64. Krejčík). DIVÁCI: 420. 

Ślágr pátého kola přilákal do Kratonoh velmi slušnou diváckou návštěvu. Výjimečnost utkání podtrhlo i slavnostní zahájení. Zápas totiž čestným výkopem odstartoval bývalý československý reprezentant Luděk Mikloško.

Od samého začátku se hrálo v tempu a servíroval se pohledný fotbal. Už ve třetí minutě mohli jít do vedení hosté, ale Hundák naservírovaný míč ve vápně nezužitkoval a bránu přestřelil. Nebojácní domácí odpověděli záhy a byla to odpověď, která měla, jak se nakonec ukázalo, cenu dvou bodů. To když Klapka z dobrých dvaceti metrů vymetl šibenici Vašíčkovy branky. Sokol přišlápl plynový pedál a na Mačího branku se valil jeden útok za druhým, avšak koncovka vázla, hosté si tak připsali pouze střelecké pokusy, například v podání Gorola či Ujce. Domácí kontrovali nebezpečnými brejky a celou první půli tak byla další branka na spadnutí z obou stran. Nakonec se hosté přeci jen radovali, když se v poslední minutě v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Petrus a střelou z malého vápna vyrovnal – 1:1!

Druhá půle přinesla na kopačky obou mužstev nervozitu, která byla způsobena enormní touhou po vstřelení vedoucí branky. V 64. minutě šel do sprch Krejčík, který nejprve skolil Buriánka a následně ho po odpískání ještě knokautoval. Obraz hry se po tomto incidentu výrazně změnil. Sokol „zamknul“ domácí na jejich půlce a už je prakticky k ničemu nepustil. Živanice si pro domácího gólmana připravily řadu nebezpečných střel, Mačí však vychytal Poláka, Gorola i Bukače. Nerozhodný stav přes dominanci živanického Sokola v závěru utkání přetrval a tak se šlo do penalt, ve kterých opět triumfoval brankář domácích, který „vyčapal“ dva hostující exekutory a zajistil domácím bonusový bod.

„Utkání rozhodně nedopadlo podle našich představ. Domácí nesporně ukázali kvalitu, dovolím si také říci, že to byl náš dosud nejtěžší soupeř, přesto jsme měli utkání ve svých rukou a měli jsme ho dovést k vítěznému konci, kdy zejména závěr utkání byl pouze v naší režii. Domácí úžasně podržel brankář, který zlikvidoval řadu našich nebezpečných pokusů,“ řekl po utkání asistent trenéra Sokola Živanice Miloslav Petrlík.                                                                                       ()