Sokol přivezl z Varů cenné vítězství a poskočil na 12. příčku ligové tabulky!

15.04.2019 11:44

FC Slavia Karlovy Vary - TJ Sokol Živanice 0:2 (0:1) 

ŽIVANICE: Hrnčíř - Buriánek, Staněk, Motyčka, Polák - Ptáček, Gorol - Hundák (83. D. Pánek), Petrus (88. Gašpar), Nikodem (92. F. Pánek) - Štěpánek (76. Herzán). BRANKY: 38. Ptáček, 66. Petrus (pen.). ROZHODČÍ: Nedvěd - Klupák, Krupka. ŽK: 2:3 (Skala, Kalina - Buriánek, Hundák, Motyčka). DIVÁKŮ: 99.

DRAHOVICE - Živaničtí již podruhé v sezoně zdolali Karlovy Vary. Včera dopoledne na tamní umělé trávě zvítězili 2:0, když se do černého trefili Ptáček a Petrus z penalty. Karlovy Vary zůstaly přikovány na sedmnáctém místě tabulky, Živanice jsou dvanácté se ziskem 28 bodů. 

Již v 7. minutě centrovaný míč zakončoval ze slibné pozice Štěpánek, ale mířil mimo Chárovu branku. V 10. minutě znovu Štěpánek již dostal míč za záda gólmana, ale gól nebyl uznán (ofsajd). Hosté byli silnější na míči, domácí se do výraznějších šancí nedostávali. Ve 28. minutě domácí Mandula pálil těsně vedle branky Hrnčíře. Ve 37. minutě ohrozil branku soupeře živanický Ptáček, ale nakonec z toho byl jen roh... Po centru Petruse si na míč naběhl agilní Ptáček a hlavou otevřel skóre utkání - 0:1

Po změně stran byl obraz hry stejný, domácí hrozili jen ze standardních situací, které si ale hosté pohlídali. V 66. minutě byl ve vápně faulován živanický hrotový útočník Štěpánek a nařízený pokutový kop proměnil Petrus - 0:2. Hosté si další průběh zápasu již kontrolovali.

V příštím kole se Živanice střetnou doma s Dobrovicí, utkání ale začíná již v pátek (volný den) s výkopem v 11 hodin. 

autorem článku je J. Mach

Roman Oliva, trenér Živanic, hodnotil utkání ve Varech pro Deník: „Od začátku až do konce jsme měli utkání pod kontrolou. Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře. Na gól jsme se zase nadřeli, když jsme před ním neproměnili několik šancí. Po přestávce jsme přidali druhý a soupeř odpadl. S první tříbodovou výhrou venku jsme spokojený, akorát mě mrzí, že jsme v posledních dvaceti minutách nepřidali další góly navrch.“