Sokol si přesvědčivě vyšlápl na rezervu Teplic, utkání hodnotil trenér Oliva!

25.10.2021 17:01

FK Teplice „B“ – TJ Sokol Živanice 0:3 (0:2)

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Staněk (46. Spěvák), Václavek, F. Pánek – Nikodem, Langr, Zavřel (80. Vaníček), D. Pánek (78. Gašpar), Kopecký – Štěpánek (71. Knespl).

BRANKY: 36. a 65. Štěpánek, 23. D. Pánek. ŽK: 1:1.

ROZHODČÍ: Matějček. DIVÁCI: 50.

Samotný úvod na výbuch domácích neukazoval. Klidně mohlo být rozhodnuto hned na začátku. „Do utkání jsme vstoupili hrůzostrašně. Domácí jsme v prvních pěti minutách pustili do dvou vyložených šancí, které jsme naštěstí přežili,“ oddechl si dodatečně živanický trenér Roman Oliva.

Jak naložit s vypracovanou příležitostí předvedl soupeři David Pánek, který dostal důvěru nastoupit od úvodního hvizdu. „Vyrovnali jsme hru a byli jsme to my, komu se ve 23. minutě podařilo otevřít skóre. Od vstřeleného gólu jsme měli utkání až do konce pod kontrolou. Kluci podali výborný výkon,“ zhodnotil zápas živanický kouč Oliva. Druhou a třetí branku pak vsítil také Pavel Štěpánek.

„Konečně se trefil už minule doma. Jeho výkony jdou nahoru a začíná se mu dařit. Potřeboval prolomit smůlu, protože se do šancí dostával. Zaplaťpánbůh při zranění Petruse, že ho nahrazuje,“ ulevuje si Oliva.

Jeho svěřenci pak praktikovali stejnou taktiku jako soupeři, kteří mají nad Živanicemi ve skóre navrch. „Bylo to trochu jinak. Dali jsme poměrně rychlý gól a pak jsme soupeře trestali z brejků. Na stranách operovali Nikodem s Pánkem. Teplicím činili velké problémy,“ přiblížil dění Oliva a dodává: „U nás je to ještě více specifičtější. My, když prohráváme, tak se snažíme to manko dohnat rychle. Jsme hodně ofenzivní tým a pak zákonitě více otevíráme zadní vrátka.“

Kouče Olivu jistě těší fakt, že porazil nevyzpytatelné béčko, kdy člověk neví, kým se posílí. I když se nabízelo, že Teplice nikoho z áčka před důležitým zápasem v Hradci Králové neuvolní.

Živanice se vrátily na třetí příčku. Panuje u trenéra spokojenost, nebo by rád viděl svůj tým ještě výše? „Jasně chybí nám body z některých prohraných duelů. Nicméně naše umístění je momentálně velice slušné,“ má jasno Roman Oliva"Ale, kdo by nechtěl být první," dodává se smíchem.

 

článek vyšel 24. 10. 2021 v Pardubickém deníku; autor: Zdeněk Zamastil