Sokol v poháru deklasoval Benátky a v rámci 1. kola v Živanicích přivítá SK Převýšov!

20.07.2015 18:45

TJ Sokol Živanice – SK Benátky n. J. 4:1 (2:1)

ŽIVANICE: Čihař – Buriánek, Novák, Mocanu, Novotný - Polák, Gorol (90. Tulach), Sůra, Hundák (73. Ujec) - Kakrda (88. Mayer), Hlouš (62. Trupl). BRANKY: 24. Kakrda, 35. Mocanu, 82. Trupl, 90+1. Gorol – 28. Koch. ŽK:1:2. DIVÁKŮ: 120. 

Živanice narazily již v předkole Poháru FAČR na zkušeného soupeře, který se loni umístil na druhém místě Divize C (letos již účastník ČFL) - SK Benátky nad Jizerou. Je však také nutné připomenout, že domácí měli s tímto ambiciózním soupeřem ze sezony 2014/2015 aktivní bilanci (doma bodoval Sokol naplno, v Benátkách pak vyhrál na penalty), a tak vše naznačovalo, že se bude jednat o zajímavé a pohledné utkání. 

Už po pěti minutách utkání vyrážel hostující Jíra standardku Gorola a za nedlouho se zastřeloval i Hundák. Skóre ale otevřel až ve 24. minutě Kakrda, který pálil zleva po rychlé akci domácích. O pár minut později však hosté vyrovnali Kochem, který dorážel po pokusu Sedláčka. Ve 35. minutě však vrátil vedení domácím Liviu Mocanu, který míč uklidil hlavou po rohovém kopu – 2:1. Do konce první půle zahrozily oba týmy, ale branka již k vidění nebyla.

Druhý poločas přinesl vyrovnané utkání a boj o každý centimetr, nikdo nechtěl udělat chybu, kterou by využil soupeř. Nejvíce vzrušení tak zažili diváci až v samém závěru utkání. V 82. minutě nalil do vápna Polák a jeho výzvu přijal Trupl, který hlavou zvýšil na 3:1. Parádní tečku za zajímavým zápasem udělal Radek Gorol, který, podobně jako v pohárovém utkání loni proti Vysokému Mýtu, hostujícího gólmana přeloboval z půlky– 4:1! Živaničtí příznivci se tak mohli radovat ze zaslouženého postupu z předkola. V prvním kole Poháru FAČR změří Sokol síly s tradičním účastníkem ČFL - SK Převýšov. Utkání bude sehráno v Živanicích, a to v sobotu 25. 7. 2015 od 17:00!