Sokol veze z Náchoda zasloužené tři body!

30.03.2015 19:05

FK Náchod - TJ Sokol Živanice 0:1 (0:0)

ŽIVANICE: Volšík - Novotný, Novák, Tischler, Pavlásek (1. Buriánek) - Trupl (62. Polák), Gorol (90. Mocanu), Herzán, Janecký - J. Černík, D. Černík (76. Ráliš).

BRANKA: 72. Polák. ROZHODČÍ: Hanousek. ŽK: 3:3. DIVÁKŮ: 150.

Jarní část sezóny je pro Sokol Živanice ve znamení rozsáhlé marodky, to se nezměnilo ani v Náchodě. Na tabuli svítila teprve první minuta utkání a Buriánek střídal zraněného Pavláska. Živanice dostaly Náchod v první půli pod tlak a byly týmem, který udával tempo zápasu. Za Sokol se prvním pokusem prezentoval Gorol, ale gólman Kobos se zaskočit nenechal. Je třeba přiznat, že převaha hostí byla v prvním poločase bez vážnějšího efektu a nedá se hovořit o vyložené šanci, toto tvrzení potvrdily i pokusy Dominika Černíka nebo pumelice po úniku na levé straně v podání Janeckého. Asi nejblíže úvodnímu gólu byl Jakub Novák, který hlavičkoval po rohu těsně vedle domácí branky.

Ve druhém poločase Sokol ještě více přišlápl plynový pedál a domácí se stali spíše komparzisty. Zhruba po hodině hry rozezněl břevno domácí branky Novák, ale zasloužená vedoucí branka Živanic přišla až v 72. minutě! Na počátku akce byl Herzán, který s Gorolem neúnavně připravoval útoky Sokola po celý zápas, jeho míč našel na křídle Novotného, který následně parádní přihrávkou nalil do malého vápna nabíhajícímu Polákovi a ten se nemýlil – 0:1. Náchodští následně více otevřeli hru a snažili se o vyrovnání, ale jejich snažení zůstalo bez vážnějšího ohrožení Volšíkovy brány. Sokol Živanice si tak zaslouženě připsal první jarní tříbodovou výhru. (JŠ)