Sokol vyřadil dalšího "druholigistu" a postupuje do 3. kola MOL Cupu!

14.08.2017 10:21

TJ Sokol Živanice – FK Varnsdorf 1:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Zdeňka, Ferčák, Motyčka - Kakrda (90+1 Novák), Gorol, Herzán, F. Pánek (70. Bukač) - Petrus, D. Pánek (68. Ujec).

VARNSDORF: Samoel – Zbrožek, Zieris, Chlumecký - Bílek, Kozma, Bláha, Rudnytskyy - Barac (46. Švantner), Durdevič (59. Fenin), Dordič.

BRANKA: 10. Zieris (vl.) ŽK: 3:1. ROZHODČÍ: Nenadál – Poživil, Novák. DIVÁKŮ: 500.

Domácí šli do laciného vedení, když už ve 4. minutě vysoký stoper Zieris prodloužil hlavou míč gólmanovi, kterého ale přehodil a míč doputoval do sítě. Poté se parádní trefou prezentoval Gorol, míč se odrazil od břevna před brankovou čáru. Hosté byli výborní v pohybu, důrazní v osobních soubojích. Ve 32. minutě neproměnili vyloženou šanci... Na druhé straně dostal míč do běhu D. Pánek, ale šanci nezakončil, míč zasekl a nakonec z toho byl jen rohový kop. Ve 49. minutě skóroval zblízka hlavou živanický Motyčka, ale gól neplatil pro odmávaný ofsajd. Poté se vyznamenal živanický gólman Ptáček, když vytáhl z podbřevna míč po střele Kozmy. V 56. minutě měl velkou šanci Petrus, ale zblízka netrefil odkrytou branku. Hosté vytvářeli tlak na živanickou branku, ale střelecky selhali. Domácí se s vypětím všech sil ubránili a dokonce měli i střelecké příležitosti (Petrus, Bukač, Gorol), ale v koncovce jim už chyběl potřebný důraz.

Petr Doležal, trenér Sokola Živanice: „Na soupeře jsme se dobře připravili, v utkání jsme měli víc gólových šancí. Kdybychom alespoň jednu z nich proměnili, měli bychom klidnější závěr utkání. “

Živaničtí budou s napětím očekávat los 3. kola, v němž by reálně mohly narazit na prvoligového soupeře.

uvedl Týdeník Pernštejn o pohárovém utkání