Souboj nejlepší obrany a nejlepšího útoku jara dopadl lépe pro Živanice

26.05.2014 17:57

TJ Sokol Živanice – SK Vysoké Mýto 2:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný – Krejčík, Gorol, Polák, Kakrda (90. Siska) – Mládek (90. Netuka), Mach (88. Janecký). BRANKY: 36. Mládek, 80. Mach. ŽK: 2:1. ČK: 70. Kopecký. ROZHODČÍ: Zadinová.  DIVÁKŮ: 140.

V utkání proti Mýtu předvedl Sokol týmovou a bojovnou hru a i díky tomu tohoto jarního suveréna porazil, a to i přes to, že Živanice v současné době hlásí rozsáhlou marodku. Stav nemocných zatím opustil pouze Janecký, ten ale ještě nemůže „zapnout na plné obrátky.“ 

Od prvních minut se hrálo s nasazením na obou stranách, hra se přelévala nahoru dolů, ale výraznější šance k vidění nebyla. Potřeba uvést, že dusné jarní počasí umocňoval nejen kouč hostí Oliva, ale i sudí Zadinová, která si příliš nevšímala někdy až zákeřných zákroků zezadu, kterých se dopouštěli především hosté. Náznaky šancí Sokol zaznamenal mezi 20. a 30. minutou, kdy přihrávky Machovi připravili Buriánek a Gorol, prvně jmenovaný však neměl dostatek štěstí. Až ve 36. minutě se prosadil Mládek, který přízemní střelou otevřel skóre – 1:0.

Po změně stran se zastřeloval ze standardky, po faulu na Macha, Gorol, jeho pokus však mířil těsně nad. Následně se však děly věci! Nejprve v 63. minutě definitivně „bouchly saze“ mýtskému kouči Olivovi, který byl za svůj projev vůči rozhodčím vykázán na tribunu a o minutu později museli být ve vysokomýtském vápně skoseni hned tři hráči Sokola, než sudí Zadinová ukázala na značku pokutového kopu. Míč si připravil Gorol, ale mířil pouze vedle pravé tyče. V 70. minutě se pod sprchy poroučel po druhé žluté kartě Kopecký, který nehezky fauloval Kakrdu. Po pokusech Poláka, Krejčíka a Mladka se nakonec prosadil až Mach, který dorážel odražený míč po Polákově pumelici – 2:0.     

Utkání nejlepší obrany a útoku jara (Vysoké Mýto dosud prohrálo pouze na půdě lídra soutěže) zvládl Sokol na jedničku a upevnil své postavení na čtvrtém místě divizní tabulky. Za bojovný výkon zaslouží pochvalu celý tým.                        (JŠ)