Svého pohárového soka pro třetí kolo poháru bude TJ Sokol Živanice znát příští středu 30. 8. 2017!

22.08.2017 10:35

Český pohár vstupuje do fáze, v níž se už představí i nejlepší kluby uplynulé ligové sezony včetně úřadujícího vítěze MOL Cupu - Fastavu Zlín. Na koho mohou narazit a jak vypadá konkrétní rozdělení týmů do tří losovacích košů?

Před samotným losem bude všech 32 týmů v soutěži rozděleno do tří košů. V tom prvním budou všechny prvoligové celky plus finalista uplynulé pohárové sezony z Opavy (licenční  nasazené kluby), do toho druhého se pak seřadí celky z ligy druhé (licenční nenasazené). Místo v posledním  koši potom zastanou všechny kluby z nižších soutěží (nelicenční). K pohárovému losu dojde 30. srpna v Praze na Strahově a v osudí bude hned patnáct mužstev HET ligy. Chybět bude pouze Zbrojovka, která je po porážce 1:2 na půdě HFK Olomouc už ze hry o trofej venku. Tedy ještě dříve, než elitní kluby jako Slavia či Sparta do poháru vůbec vstoupily.

Samotný akt losování proběhne takto: Nejprve přijdou na řadu kluby ze třetího koše, k nimž bude vylosován  někdo z koše prvního. Tím vznikne sedm dvojic, přičemž klub ze třetího koše je vždy domácí

Poté se dohromady sesypou koše 1 a 2. Ze zbylých 18 klubů budou vylosováno devět zbývajících dvojic s  tím, že prvně vylosovaný bude hrát doma bez ohledu na to, z jaké soutěže pochází. Všechno proběhne v  přímém přenosu na stanici ČT Sport!

1. koš

2. koš

3. koš

Slavia

Hradec Králové

Písek

Plzeň

Příbram

ŽIVANICE

Sparta

Vlašim

Kroměříž

Boleslav

Znojmo

Valašské Meziříčí

Teplice

Ústí

HFK Olomouc

Zlín

Žižkov

Hodonín

Dukla

Táborsko

Domažlice

Jablonec

Třinec

 

Liberec

Sokolov

 

Karviná

   

Slovácko

   

Bohemians

   

Jihlava

   

Olomouc

   

Ostrava

   

Opava

   

bylo dne 21. 8. 2017 uvedeno na webu www.molcup.cz, autorem je Ondřej Huml