Trenér Kratochvíl po prohraném derby

24.05.2011 13:51

Hostující trenér Jaroslav Kratochvíl se zachoval jako správný chlap. Neschovával se, nevytípával telefony, na nic se nevymlouval.

V čem vidíte příčinu vysoké prohry?
V kvalitě soupeře a v tom, že jsme nezvládli závěr utkání.

Bylo to tím, že Živanice za nepříznivého stavu musely útočit?
Ale vůbec ne. Mužstvo soupeře bylo na úplně jiné úrovni. Po všech stránkách nás převyšovalo. Samozřejmě, že kdybychom dali kontaktní gól, mohli jsme být ve hře o výsledek a také o to, aby byl zápas dramatický ještě déle. Jenže to se nám nepovedlo.

Skoro můžete litovat toho, že skončil první poločas, nemyslíte?
To je pravda. V závěru první půle jsme měli několik šancí. A vstřelit tehdy branku, mohl být vývoj druhého poločasu úplně jiný. Gól tam visel na vlásku. Ale to jsou kdyby.

Vašemu týmu vůbec nezahrála záloha. Hvězda jarní části Gorol si prakticky nekopla a na vaší bránu se valil jeden útok za druhým...
Hm. Ve středu hřiště jsme prohrávali osobní souboje a domácí následně těžili ze hry po stranách. Zejména po té pravé, kde jsme neudrželi Hundáka. První dva góly šly po jeho křídle.

Kromě, řekněme herní smůly, si na vás zasedla ještě jiným způsobem...
Jistě máte na mysli vážné zranění Vrážela po druhém gólu. Za chvíli na to jsme museli střídat i Žáka kvůli křečím. V takto těžkém utkání a za takové situace se špatně naskakuje do hry. Notabene do obrany. Už to z naší strany nebylo optimální a závěr jsme už kondičně nezvládli.

Přiznáváte tedy bez mučení, že vám došly síly, že jste nestačili soupeři po kondiční stránce?
Určitě. Soupeř byl úplně jinak připraven po kondiční stránce. Pokud jsou fotbalisté připravováni pro třetí ligu a někteří ji pravidelně hrají a pak naskočí do zápasu krajského přeboru, jsou úplně někde jinde. Kvalita zkrátka byla na straně soupeře a zvítězil zcela zaslouženě.

 

převzato z Pardubický deník 24.5.2011