Třetí kolo, třetí plichta. Sokol stále čeká na první výhru!

29.08.2016 11:33

FK Čáslav - TJ Sokol Živanice 1:1 (1:1), na penalty 2:4

ŽIVANICE: Volšík - Motyčka, Ferčák, Novák, Norek - Polák, Gorol (81. O. Ujec), Herzán, Janecký (75. Kakrda) - M. Ujec, Petrus.

BRANKY: 34. Vančura - 18. Špičák (vlastní). 

ROZHODČÍ: Vrchota. ŽK: 3:1. DIVÁKŮ: 205.

Čáslav vstoupila do utkání s velkou vervou, kterou korunovala v sedmé minutě orazítkovaným břevnem Volšíkovy branky. Byli to však hosté, kteří poprve  změnili skóre utkání. V 18. minutě se ke standardce postavil Polák a s pomocí teče domácího hráče propálil přízemní střelou gólmana Kubáta – 0:1. Živanice po vstřelené brance ožily, ale také vršily řadu zbytečných chyb, které vedly až k vyrovnání. Ve 34. minutě se z dobrých 30 metrů trefil domácí Vančura a srovnal na 1:1.

Druhá půle přinesla o něco pohlednější podívanou, avšak fotbalová hitparáda se nekonala. Sokol přidal na důrazu a zlepšil herní projev, nicméně i tak zaznamenával zbytečně moc nepřesností, které často vedly k laciným ztrátám míče. Oba týmy projevily snahu strhnout vývoj utkání na svou stranu a oba zaznamenaly několik slibnějších šancí, avšak zápas skončil pro Sokol i tentokrát nerozhodně 1:1. 

V penaltách se živaničtí exekutoři nemýlili a z utkání vytěžili bodík navíc. „Za dva body jsme nakonec rádi, i když jsme pochopitelně chtěli vyhrát. Mnohé naše šance ale zůstaly nevyužity,“ řekl po utkání vedoucí týmu Živanic Richard Polák.          (JŠ)