Týdeník Pernštejn hovořil s koučem Ujcem o startu divizního jara

07.03.2016 08:26

Na divizní scénu se vrací i druhé Živanice

Z druhého místa vstoupí fotbalisté Živanic do jarní části Divize C. Hráčský kádr opustil nejlepší podzimní střelec Milan Ujec mladší, jenž uspěl na testech v druholigových Českých Budějovicích a minimálně jaro stráví na jihu Čech. Novou tváří je bývalý hráč Pardubic David Petrus, do známého prostředí se pak vrátil Josef Janecký.

O cíli v podobě umístění na konci sezony se v Živanicích nemluví. „Jak stále říkám, mým cílem je hlavně hrát dobrý fotbal. Od toho se vše odvíjí,“ říká trenér Milan Ujec starší. Jeho tým má za sebou dlouhou zimní přípravu, během níž Živanice odehrály osm zápasů. „Příprava proběhla podle plánu. Jediným zádrhelem bylo počasí, které nám někdy nepřálo, ale s tím se musí počítat,“ uvědomuje si Ujec.

Živanicím se povedlo přivést náhradu za Milana Ujce, jenž na podzim vstřelil 15 živanických gólů. Divizní obránce teď má strašit David Petrus, kterému poslední angažmá v Baníku Ostrava a Hradci Králové komplikovala zranění. „Teprve v jarních zápasech se ukáže, jak hodně nám Milan bude chybět. V tomto ohledu by se mu měl přiblížit právě David, který se v přátelských duelech do šancí dostával, ale zatím se mu je nedařilo tolik proměňovat. Každopádně je to hráč, který má své kvality,“ věří kouč Živanic, že Petrus pomůže týmu i střelecky.

Poslední prověrku před startem divize obstaral zápas proti Libišanům. „Dá se říct, že jsme celkově zápas odehráli v pohodě bez nějakých velkých emocí. Pouze jsme měli dát více gólů,“ okomentoval Ujec.

A co čeká od úvodního utkání, které se hraje v sobotu od 14.30 v Živanicích? „Nový Bor je bojovné mužstvo, které hraje agresivnější fotbal. My se tomu nesmíme přizpůsobit. Když se budeme soustředit na naši hru, tak věřím, že zápas zvládneme.“

vyšlo v Týdeníku Pernštejn 7.3.2016