Úvodní jarní mistrák dopadl pro Sokol tříbodově

14.03.2016 09:55

TJ Sokol Živanice - FC Nový Bor 1:0 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák, Motyčka – Hundák (82. Polák), Herzán, Gorol, Janecký (88. Novotný) - Petrus, O. Ujec (72. T. Kakrda).

BRANKA: 34. Janecký. ROZHODČÍ: Hrkal. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 125.

K úvodní jarní odvetě nastoupil Sokol s lehce pozměněným kádrem. Představil se totiž trojlístek nových posil – Motyčka, Janecký, Petrus, i když v případě Pepy Janeckého spíše platí označení „navrátilec“. A byl to právě Janecký, který se postaral o jedinou trefu Živanic v zápase.

Živanice se jaly dobývat novoborskou branku již od první minuty, kdy se ve výborné pozici rozhodl Janecký místo střely pro přihrávku, která skončila bez užitku. O pět minut později se Hundák zastřeloval nad a ve 12. minutě trefil Motyčka z „voleje“ prudkou bombou boční síť. Nervy domácích příznivců napnul ve 20. minutě opět Janecký, který se s míčem ocitl (přihrával Ujec) přímo před brankou hostí, ale se střelou zaváhal a o míč přišel. Pepa Janecký však již v dalším slibném okamžiku nezaváhal a Petrusovu přihrávku křížnou střelou proměnil v jedinou branku utkání – 1:0!

Konec první půle a začátek půle druhé toho mnoho zajímavého nepřinesly. Hrálo se ve svižném tempu, hosté rozhodně nerezignovali, čas od času zahrozili brejkem, ale do vyslovené šance se nedostali. V 55. minutě o sobě dal vědět Motyčka, který střílel ze střední vzdálenosti a jakoby předznamenal přehlídku neproměněných šancí Živanic. V 65. minutě se k přímému kopu postavil Gorol a jeho pohledná střela skončila na levé tyči hostující branky. O pár minut později „razítkoval“ po rohu i Ujec! V poslední desetiminutovce se mohlo gólově prosadit i duo Petrus – Kakrda, které podvakráte zaznamenalo na vlas stejnou akci… prvně jmenovaný (poprvé v 80. minutě, podruhé v 87. minutě) zatáhl míč po pravé straně a přihrál na střed nabíhajícímu Kakrdovi, který se řítil sám na bránu, ale ani jednu tutovku trestuhodně neproměnil. Živanice byly v utkání lepším týmem a přes obavy o hubený výsledek dovedly utkání k vítěznému konci. Hosté, i přes to, že nezaznamenali vyloženou šanci, zanechali dobrý dojem a předvedeným výkonem rozhodně nepotvrdili své aktuální umístění v divizní tabulce.                       (JŠ)