V duelu s SK Vysoké Mýto se střetne nejlepší útok s nejlepší obranou

23.05.2014 11:59

Zítřejší utkání má jeden zajímavý moment, v Živanicích se totiž utká nejlepší obrana s nejlepším útokem jara. Mýto je na jaře takřka neporazitelné, prohrálo totiž pouze na horké půdě v Bydžově, kde s lídrem soutěže nebodovalo jen těsně 2:1. Vysokomýtští na jaře zaznamenali úctyhodných devět výher a jednu remízu, tedy sečteno podtrženo 28 bodů! Z týmu, který byl po podzimu „zralý na padáka“, se na jaře stal rozjetý expres. Mýto dosud na jaře nasázelo 28 branek a stalo se nejproduktivnějším týmem soutěže. Dnes však v Živanicích narazí na obrannou řadu Sokola, která je také nejlepší v Divizi C, neboť TJ Sokol Živanice na jaře obdržel pouze 8 branek (pozn. na jaře Sokol získal 24 bodů)!

Dodejme, že Mýto nás bodově dotáhlo a v zítřejším zápase půjde o přímý souboj o čtvrté místo divizní tabulky. Papírové předpoklady tedy předznamenávají, že by dnes mělo jít o šlágr kola, který bude okořeněn i tím, že SK Vysoké Mýto nyní trénuje exživanický kouč Roman Oliva.   

A jak si vedl Sokol s Mýtem v minulosti?

Vysoké Mýto je náš tradiční soutěžní souputník a Sokol se s ním střetával pravidelně v krajském přeboru, v poháru a nyní i v divizi.  

Naposledy jsme vyhráli v Mýtě 2:1, a to v rámci podzimní části divize.

Oba týmy v minulé sezóně postoupily z krajského přeboru (Mýto z prvního místa 67 bodů, skóre 73:28) a statistika z této soutěže vyznívá lépe pro Vysoké Mýto, které nás doma porazilo 3:2 a v jarní odvetě jsme Mýtu doma podlehli vysoko 3:0. Působení v této soutěži završil Sokol a Mýto střetnutím ve finálovém zápase krajského poháru, který se konal 6. 6. 2013 v Lázních Bohdaneč. Pohár zvedli nad hlavu hráči Sokola po výhře 2:1.