V sobotu doma přivítáme našeho tradičního soutěžního souputníka - SK Vysoké Mýto

28.04.2015 17:35

Vysoké Mýto je náš tradiční soutěžní souputník a Sokol se s ním střetával pravidelně v krajském přeboru, v poháru a nyní i v divizi.  

Vysokomýtské jaro je možno hodnotit jako úspěšné, když v osmi zápasech přibylo našim sobotním hostím 16 bodů. Zde nemůže zůstat bez povšimnutí, že Vysokomýtští venku vyhráli tři ze tří utkání (na penalty porazili Letohrad a naplno bodovali v Pardubicích a v Týništi). Nutno však doplnit, že v první části odvet se Mýto střetlo s celky ze středu a nižších pater divizní tabulky a ta pravá zkouška ohněm je teprve čeká, a to sobotním zápasem počínaje. 

Oba sobotní soupeři v sezóně 2012/2013 postoupili z krajského přeboru (Mýto z prvního místa 67 bodů, skóre 73:28) a statistika z této soutěže vyznívá lépe pro Vysoké Mýto, které nás doma porazilo 3:2 a v jarní odvetě jsme Mýtu doma podlehli vysoko 3:0. Působení v této soutěži završil Sokol a Mýto střetnutím ve finálovém zápase krajského poháru, který se konal 6. 6. 2013 v Lázních Bohdaneč. Pohár zvedli nad hlavu hráči Sokola po výhře 2:1.

Loňská divizní sezóna pak přinesla obrat ve vzájemné statistice, když Sokol vyhrál v Mýtě 2:1 a doma pak Živanice přehrály Mýto v poměru 2:0. Poslední utkání obou celků, z října 2014, přineslo nejtěsnější možnou výhru TJ Sokola Živanice – 1:0.