V souboji Sokolů uspěl ten ze Živacic, Suchdol ale zanechal dobrý dojem!

29.05.2016 20:15

TJ Sokol Živanice - TJ Sokol Družba Suchdol 2:0 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík - Sůra, Novák, Ferčák, Motyčka - Herzán, Mocanu, Janecký (89. Jantovský), Hundák (80. Trupl) - Ujec (85. Mayer), Kakrda.

BRANKY: 41. Janecký, 76. Kakrda. ROZHODČÍ: Kazda. ŽK: 0:3. DIVÁKŮ: 130.

Slavnostní sobotní odpoledne, které se v Živanicích neslo v duchu májových oslav, připravilo divákům také příjemnou fotbalovou podívanou. Nutno předznamenat, že hosté z nedalekého Suchdola nepřijeli hrát do Živanic „druhé housle“ a předvedeným výkonem přispěli k tomu, že utkání mělo patřičný „drive“ po celou dobu!

První půle přinesla tlak domácích, kteří zahrozili už v 11. minutě, kdy zleva rychle zatáhl Janecký a přesným centrem oslovil Kakrdu, který ale v nelehké pozici přihrávku nezužitkoval. O dvě minutky později se zastřeloval Herzán. V 15. minutě vymyslel další slibnou akci Ujec, který přesnou přihrávkou našel Janeckého, ten ale pálil mimo tři tyče. Pak se ale děly věci… na tabuli svítila 23. minuta a z nenápadné akce se zrodila dvojitá tutovka! Standardku domácích ještě gólman Malík stačil vyrazit, ale následnou Kakrdovu dorážku zastavila tyč a další dorážku domácích likvidoval až na čáře Hendrych! Ve 37. minutě se opět prezentoval Ujec, který hostujícího gólmana pozdravil nepříjemnou skákavou střelou. Ani to však branku nepřineslo. Na druhé straně zahrozili hosté ze standardky, kterou ale bravurně zlikvidoval brankář Volšík. Domácí Sokol odpověděl protiútokem po ose Novák – Ujec – Janecký, kdy se poslední jmenovaný utrhl do sóla, které zakončil umístěnou stčelou – 1:0.      

Suchdolští ve druhé půli přidali, obraz hry byl poměrně vyrovnaný a lámal se chleba. Kakrda sice hned v úvodu pálil těsně vedle, ale hosté se nepřestali snažit o vyrovnání. To měl na kopačce Michálek v 67. minutě, jeho pokus ale bravurně „vyčapal“ Volšík. Uběhlo deset minut a bylo rozhodnuto, když se po standardce dostal míč ke Kakrdovi a ten umístěnou střelou zvýšil na konečných 2:0. Živanický Sokol měl více ze hry a po většinu utkání diktoval tempo hry, hosté se však sympatickým a bojovným výkonem postarali o to, že utkání bylo atraktivní celých 90 minut. Poklonu zaslouží i oba tábory fanoušků, které se postaraly o příjemnou, na divizní soutěž až nadprůměrnou, atmosféru během utkání.

Živanice měly příští týden zajíždět k utkání s FK LITOL, ale vzhledem k odstoupení tohoto klubu ze soutěže však mají volno, tedy relativní volno, protože fotbal bude! V pátek 3. 6. 2016 vás srdečně zveme na benefiční fotbalové utkání které sehraje výběr TJ Sokol Živanice s fotbalovými reprezentanty ČR z ME 1996 v Londýně, utkání je pořádáno na podporu malé Míši ze Živanic – Dědka, které bude předán celý výtěžek z této akce. Neváhejte, přijďte se podívat na fotbalové hvězdy a podpořit dobrou věc, zápas začíná v 17:00 ;-)                                                                                         (JŠ)