V Týdeníku Pernštejn vyšla druhá část rozhovoru s prezidentem Sokola Živanice Jiřím Novákem!

07.08.2017 18:05

ŽIVANICE - Postup do České fotbalové ligy je na prahu nové sezony hlavním cílem divizního TJ Sokol Živanice. Pomoci by k tomu mělo partnerství se silným holdingem CZECHOSLOVAK GROUP (CSG). Potvrzuje to prezident živanického klubu JIŘÍ NOVÁK.

Živanický kádr doznává změny. Do Rakouska odchází Norek, Janecký zamířil do Kolína, Sůra studuje v Praze a našel si tam i bydlení, Novotný bude do poloviny října pracovně v zahraničí. Podaří se odcházející hráče nahradit?

Janecký je hráčem Pardubic, jeho rozhodnutí jsme vzali na vědomí. Měl pocit, že v živanickém dresu není dostatečně využitý. Norek se rozhodl pro Rakousko, ale musím poznamenat, že jeho výkonnost byla pro mě velkým zklamáním. Měl to být tahoun mužstva. Novotný se vrátí stejně jako loni až v půlce října. Získali jsme ale zkušeného zadáka Zdeňku a brankáře Ptáčka z Kolína, bratrskou dvojici Pánků z FK Pardubice, o které jsem stál a zkušeného Bukače, naposledy hráče Libišan.

Ke změně dochází i na postě trenéra - i přes úspěšné sezony (dvakrát druhé místo) po dvou letech končí u mužstva Milan Ujec.

I když spolu máme dobré vztahy, cítil jsem, že mužstvo potřebuje nějakou změnu. Jednali jsme s chrudimským trenérem Pavlem Jirouskem, ale on si chtěl od fotbalu půl roku odpočinout. Nakonec dostal příležitost Petr Doležal, který působí u mládeže v nedalekých Přelovicích a mám o něm dobré reference. Asistenta mu budě dělat živanický Miroslav Petrlík. Podle dosavadních poznatků se zdá, že to byla dobrá volba.

Před divizním výkopem generálkou na Trutnov bude ve středu v MOL cupu druholigový Varnsdorf. Po vyřazení druholigového nováčka Olympii Praha další skalp?

S Olympií to byl pěkný zápas, smazali jsme dvougólový náskok soupeře a nakonec na penalty byli úspěšnější. Potěšila mě solidní divácká návštěva, věřím, že i na Varnsdorf bude neméně početná. Pohár není naše priorita, určitě v něm neprodáme kůži lacino, pokusíme se o co nejlepší výsledek, ale prioritou je pro nás divizní soutěž, ve které chceme navázat na minulé sezony a pokusit se o postup do ČFL, což by byl pro Živanice pěkný dárek k 60. výroči fotbalu v této obci. Třetí nejvyšší soutěž by byla pro živanický fotbal stropem.

Plánují se ke zmíněnému výročí nějaké oslavy?

Vydáme menší brožuru, uskuteční se setkání pamětníků a bývalých hráčů, ale jak jsem už uvedl, největším dárkem by byl postup do ČFL. Zavazuje nás k tomu i partnerství k holdingu Czechoslovak Group, který navazuje na tradici československé dovednosti v průmyslu a staví na nohy tradiční české značky a bude působit i v našem regionu v nedaleké Přelouči. Partnerství je s holdingem uzavřeno na tři roky.

A jaká je divizní prognóza živanického prezidenta?

Očekávám, že i letos bude skupina C patřit k nejsilnějším divizním soutěžím. Favorizuji Mšeno-Jablonec, poprvé se v divizi ukáží týmy kolem Prahy - Zbuzany, Vykáň s exligovými hráči, na špici se jistě bude pohybovat Čáslav a Kolín, počítat musíme s Vysokým Mýtem, silnější budou Kratonohy. O přední příčky tabulky se bude ucházet víc celků než v uplynulých sezonách a to je dobře.

Vyšlo v Týdeníku Pernštejn 7. 8. 2017