Vítězstvím v Trutnově dovršily Živanice svou nejúspěšnější sezónu v historii!

20.06.2016 09:10

MFK Trutnov - TJ Sokol Živanice 1:6 (0:2)

ŽIVANICE: Volšík - Sůra (68. Buriánek), Novák, Ferčák, Motyčka - Herzán, Gorol, Janecký, Hundák (73. Trupl) - Kakrda (77. Mayer), Petrus.

BRANKY: 83. Tauchman - 31. Hundák, 38. a 76. Janecký, 49. Petrus, 54. Kakrda, 90. Ujec. ROZHODČÍ: Hanousek. ŽK: 1:0. DIVÁKŮ: 200.

Trutnov byl v této sezóně jedním z mála mužstev, kterému se podařilo v Živanicíh bodovat a i přes to, že se domácím jaro příliš nevyvedlo, přijeli hosté k poslednímu diviznímu utkání letošního ročníku s respektem.

Domácím úvod utkání vyšel a již během první čtvrthodinky zaznamenali několik střeleckých pokusů směrem k Volšíkově bráně. Živanice kontrovaly brejky, ale ty byly pravidelně zastavovány pomezním, který si asi neuvědomil, že nemá v ruce mávátko a není v prvomájovém průvodu. Obraz hry se ale postupně vyrovnal, až přešel v dominanci hostí. Definitivní okamžik zvratu byl dovršen ve 31. minutě, kdy vstřelil první branku Sokola Hundák a „do šatny“ se podařilo ještě zvýšit Janeckému.   

Druhá půle patřila taktéž hostům ze Živanic, kteří ale opakovali jev z první půle, když pouštěli domácí k míči po zbytečných chybách. Hosté nicméně pevně třímali otěže zápasu ve svých rukách a kdo doufal ve zvrat ve prospěch domácích, byl bez pochyb již po několika minutách druhé půle. Na 3:0 zvýšil hned v úvodu Petrus a v 54. minutě jistil na 4:0 přesnou střelou z úhlu k tyči Kakrda. Závěr utkání byl již dohrán v klidném tempu, v jehož rámci vystavili závěrečný účet dalšími trefami Janecký a Ujec.   

„Byli jsme jasně lepší už proto, že jsme byli efektivní a velice produktivní. Za výborný kolektivní výkon chválím celý tým,“ uvedl pro Týdeník Pernštejn bezprostředně po zápase asistent trenéra Živanic Jaroslav Kratochvíl.

Konečné druhé místo a 61 bodů znamená pro TJ Sokol Živanice dosud nejúspěšnější sezónu v historii klubu a to nejen konečným dosaženým místem, ale i co do počtu nasbíraných bodů! Živanický Sokol také nastřílel dosud nejvyšší počet divizních branek (skóre 73:31) a stal se tak nejproduktivnějším týmem v letošním ročníku divizní skupiny C. Hoši, velká gratulace a poděkování!                     (JŠ)