VÝROČÍ V ŽIVANICÍCH: Hattrick Kuliče proti sešívaným

11.06.2018 08:21

ŽIVANICE - Přehlídka exligových hráčů Živanic a Slavie Praha, souboj starých gard Živanic a Lázní Bohdaneč, oživlé vzpomínky na výstavě v sokolovně, které mapovaly historii živanického fotbalu od roku 1958 až po dnešek. V roce šedesátého výročí se v této obci na Bohdanečsku dočkali. V nové sezoně budou hrát třetí nejvyšší soutěž v ČR…

Sobotní program zahájil již dopoledne divizní zápas předposledního 29. kola. Živanice hostily FK Turnov v zápase, kdy už se nic nemohlo změnit na faktu postupujícího do ČFL. Proto se do hry dostali i hráči širšího kádru, ale soupeř ze středu tabulky předvedl dobrý výkon. Ujal se dvougólového vedení. Po změně stran se živanické opory postupně vracely do hry, ale na obrat v utkání to nestačilo. To ale nemohlo ohrozit naplnění vítězného poháru čtyřmi láhvemi šampusu, aby oslava měla důstojný rámec sportovního štěstí, skvělé reprezentace TJ Sokol Živanice a také obce, která bude vyhledávána na mapě všech nových soupeřů ve třetí lize. Po opojné oslavě postupu došlo na další program. Na zeleném trávníku se střetly staré gardy TJ Sokol Živanice a SK Lázně Bohdaneč.

TJ Sokol Živanice - SK Lázně Bohdaneč 1:4 (0:3)

Souboj starých gard byl sehrán na 2 x 35 minut.

ŽIVANICE: Petr Škoda, Štěpán Poříz - Václav Puhlovský, Luboš Mádr, Ladislav Vomlel, Antonín Zeman, Václav Ulrich, Luboš Bidlo, Miloslav

Petrlík, Pavel Sekyrka, Josef Gébl, Jindra Puhlovský, Jan Podlipný, Josef Mrštík Jan Czagan, Pavel Uhlíř, Pavel Špaček, Martin Krejčík,

Miroslav Urbanec.

LÁZNĚ BOHDANEČ: Evžen Musil, Pavel Raba - David Čapský, Petr Tichý, David Martínek, Leoš Svoboda, Luboš Pilař, Radek Lát, David Kopitz, František Kazilovský, Lukáš Ouředník, Patrik Pithart, Ladislav Hladík, Pavel Stix, Martin Fistr, Kamil Řezníček, Michal Kašpar.

BRANKY: 2. Fistr - 0:1, 5. Martínek - 0:2, 35. Kopitz 0:3, 45. Podlipný 1:3, 60. Kopitz.

TJ Sokol Živanice - SK Slavia Praha 4:4 (1:3)

Soubojem hráčů živanického Sokola, kteří v minulosti oblékali také dres některého z ligových mančaftů, se starou gardou SK Slavia Praha byla završena fotbalová část oslav.

ŽIVANICE: Poříz - Kulič, Franc, Herzán, Macháček, Kubík, Gorol, Petrus, Bukač, Meduna, Kaufman, Mocanu, Vrba, M. Ujec ml., Sokol, Kubík (v první půli).

SLAVIA: Bureš, Klusáček, Hunal, Medynský, Müller, Ulich, Klinka, Kalivoda, Hyský, Janoušek, Ondrejčík, Mareš - ve druhé půli i Kubík.

BRANKY: Kaufman - 1:0, 9. Müller - 1:1, 12. Klinka - 1:2, 25. Janoušek 1:3, 37 Kulič 2:3, 41. Ulich 2:4, 43. Kulič 3:4, 53. Kulič - 4:4. Na penalty 3:2, rozhodující gól Herzán.

Oba duely řídila trojice rozhodčích: Barbora Jílková, Martina Baťová, Marta Ilnycká (Ukrajina).

Z celého dne byla pořízena řada fotosnímků, mnohé se objeví v připravovaném almanachu k 60. výročí živanického fotbalu, který spatří světlo světa pravděpodobně v srpnu před zahájením nové sezony.

…vyšlo 11. 6. 2018 v Týdeníku Pernštejn