Z Kratonoh vezeme první tříbodové vítězství!

11.09.2016 19:31

FK Kratonohy - TJ Sokol Živanice 2:3 (0:2)

KRATONOHY: Čihař – Hrůša, Drozd, Němeček, Kejmar – Jiroutek (53. Jošt), Franc, Čada, Mládek (53. Michek) – Klátil, Kořínek.

ŽIVANICE: Volšík – Buriánek, Novák, Ferčák, Motyčka – Polák, Herzán, Gorol, Janecký (84. Norek) – M. Ujec (90. Trupl), Petrus.

BRANKY: 65. a 74. Jošt - 12. Motyčka, 43. Polák, 89. M. Ujec. ROZHODČÍ: Duchoň. ŽK: 3:3. DIVÁKŮ: 180.

V Kratonohách byly k vidění dva rozdílné poločasy. V první půli dominovali hosté, druhé dějství patřilo spíše domácím. Živanice vstoupily do utkání nebojácně, byly více na míči, dařila se jim kombinace a domácí víceméně hasili jeden požár za druhým. Hosté korunovali svůj tlak už ve 12. minutě, kdy z dobrých 30 metrů nádherně pálil Motyčka a exživanickému Volšíkovi nedal střelou do šibenice šanci – 0:1. Dvě minuty před koncem pojistil vedení Polák, který umístěnou střelou završil povedený ťukec – 0:2.

Živanice však jakoby dvoubrankové vedení ukolébalo a do druhého dějství nevstoupily v nejlepším rozpoložení, naopak znatelně přidali domácí a tak se obraz hry vyrovnal. Chuť domácích po vstřelení branky byla odměněna po hodině hry, kdy nejprve snížili a následně vyrovnali, a to v rozmezí pouhých deseti minut. Když už se zdálo, že i páté kolo přivede Sokol Živanice k nešťastnému penaltovému rozstřelu, rozhodl utkání M. Ujec, který po spolupráci s Norkem a tyčí korigoval na konečných 2:3!                                                                                (JŠ)