Živanice jsou připraveny na novou divizní sezonu, "křest" ohněm již tuto sobotu v Dobrovici

03.08.2014 17:23

Již tuto sobotu startuje další ročník divizních soutěží. Živanice se představí na horké půdě v Dobrovici, kde se utká druhý a třetí celek posledního ročníku Divize C (so 9. 8. 2014 od 17:00). V přípravě se Sokol činil a porazil všechny soky, v krátkosti zrekapitulujme:

Vysoké Mýto - Živanice 2:4  (Kakrda, Kořínek, Ráliš, Janecký)

Kutná Hora - Živanice 1:4 (2x Kakrda, Buriánek z pen., Kořínek)

Holice - Živanice 2:5 (2x Gorol, Mládek, Buriánek z pen., Krejčík)

1. kolo Poháru ČP: Č. Třebová - Živanice 0:4 (3x Kořínek, Krejčík)

MFK Chrudim (výběr hráčů) – Živanice 0:1 (Mládek)

Trenér Sokola Živanice Josef Košátko okomentoval pro Týdeník Pernštejn letní přípravu těmito slovy: „Nedělali jsme velké změny. Jedním z cílů bylo obnovit kondici a vylepšit útočnou fázi, což se místy povedlo. I když v létě není na kondici dostatek prostoru, a tak se jí budeme muset věnovat i v průběhu soutěže. Zaskočilo mě, že jsme všechna přípravná utkání vyhráli. To je dvousečné. Může to vyvolat dojem, že jsme neporazitelní a to není úplně optimální. Vše se ukáže v soutěži. Jsem velmi rád, že pan Novák umožnil, že zůstala prakticky celá jarní sestava a nad plán byl příchod Poděbradského z Hradce. Od něj si slibuji, že do mužstva vnese profesionální přístup a velké herní zkušenosti. Post brankaře jsem pak po odchodu Ottmara vyřešili příchodem Knoblocha.“

Jarní jízda Živanic, která pokračuje i letní sérií výher slibuje zajímavou nadcházející sezónu, kterou zahájíme velmi těžkým utkáním, neboť to byla právě Dobrovice, se kterou Sokol naposledy prohrál (12. 4. 2014). Realizační tým Sokola Živanice pak avizuje boj o přední příčky divizní tabulky. Jak jsme již na našem webu informovali, novinkou pro tuto sezonu bude spolupráce s FC Hlinsko, které se stalo „farmou“ Sokola. Nejde však o jednostrannou záležitost, počítá se s možností startů hráčů obou týmů jak v krajském přeboru, tak i v divizi.

Jak již bylo řečeno, živanická kabina nezažila žádné „letní“ zemětřesení a na jaře perfektně sehraný tým opustilo pouze několik hráčů, kteří by však měli být nahrazeni kvalitními posilami.

Odešli: Mach (Táborsko, následně Vysoké Mýto), Ottmar (Týniště nad Orlicí, následně Hradec Králové), Hamák (Kratonohy) – všichni ukončené hostování.

Přišli: Vanžura a Vágner (hostování z FK Pardubice), Knobloch (hostování z Nového Bydžova), Ráliš (hostování z MFK Chrudim), Kořínek (hostování z Jiskry Jaroměř), Poděbradský (hostování z FC Hradec Králové).