"Živanice předvedly svoji kvalitu, tahák kola jasně ovládly" píše Pardubický deník

05.10.2010 13:57

Pardubice – Z očekávaného magnetu víkendového dějství fotbalového krajského přeboru se stala jednoznačná záležitost. Živanice, jež hrály vůbec poprvé v podzimní sezoně na vlastním stadionu, smetly Českou Třebovou bez jakýchkoli pochybností o pět gólů.

Hosté utržili debakl a k tomu ztratili vyloučeného špílmachra Zahálku, což trenéra Bohuslava Sokola mrzelo ještě více. „Živanice nad všemi týmy krajského přeboru vyčnívají. Uspět s nimi vyžaduje nedopouštět se vlastních chyb, a těch jsme se bohužel nevyvarovali,“ byl jinak smířen s porážkou. Domácí kouč Jaroslav Kratochvíl byl spokojen: „Měli jsme výborný vstup do utkání, vytvářeli jsme si střelecké pozice a myslím si, že už za dvacet minut to mohlo být 4:0.“ Ve skutečnosti tomu tak bylo po hodině hry, pátý zásah ještě přidal Balog a domácí znovu potvrdili, že budou v soutěži těžko hledat soupeře.

 

POTLESK
Třiatřicet branek nastříleli fotbalisté Živanic v deseti dosud odehraných zápasech. V tomto ohledu nemají v soutěži konkurenci, neboť další nejproduktivnější týmy, Holice a Česká Třebová, jich zatím daly o dvanáct méně. Připočtěme k tomu, že za stejnou dobu inkasovali Živaničtí pouze dvakrát (!) a pak se nemůžeme ani trochu divit, kdo že se nachází na prvním místě v tabulce.

 

STŘELCI KRAJSKÉHO PŘEBORU
1. Grepl (Česká Třebová) 7
Sklenář (FK Pardubice B)7
2. Balog (Živanice) 6
3. Udržal (Holice) 5
Šebek (Třemošnice) 5
Hanousek (Třemošnice) 5
Myšák (Česká Třebová) 5
J. Černík (Živanice) 5
Gorol (Živanice) 5
Čech (Živanice) 5

Brůna (Svitavy) 5
Ovad (Svitavy) 5
  

Převzato z webu Pardubického deníku, celý článek naleznete zde