Živanice se s domácím publikem rozloučily výhrou, ve středu poslední utkání v Turnově

08.06.2015 18:09

TJ Sokol Živanice - Sokol Jablonec nad Jizerou 4:2 (2:2)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Ráliš, Tischler, Pavlásek - Kakrda (89. Tulach), Gorol, Herzán (46. Polák), Janecký - Hlouš (82. J. Černík), Kulič (87. Trupl).

BRANKY: 28. Kakrda, 41. Kulič, 47. Hlouš, 62. Janecký - 17. Kozel, 37. Kuhn. ROZHODČÍ: Hůlka. ŽK: 0:3. DIVÁKŮ: 80.

Sokol Živanice vlétl na svého jmenovce z Jablonce ve velkém stylu. Už v šesté minutě měl první gól na kopačce Kakrda, kterému nahrál Kulič, ale ani z dorážky neskóroval. O minutu později střílel Hlouš a jeho pokus míjel břevno branky hostí jen v řádu centimetrů. Následně se zastřeloval i Gorol, ale jeho pokus Králíček kryl. Místo zaslouženého vedení však přišla studená sprcha, když se hosté z prvního útoku dostali do vedení po úniku Kuhna, který našel k pravé tyči nabíhajícího Kozla – 0:1. V 19. minutě se parádně prezentoval Gorol, který střílel z prostoru před velkým vápnem a Králíček měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil na roh. Vyrování přišlo ale až ve 28. minutě, kdy se do listiny domácích střelců jako první zapsal Kakrda, kterého našel tvůrce hry Gorol. Živanice měly až drtivou převahu, ale vedení jim v první půli nebylo přáno. Ve 37. minutě si vybral slabší chvilku domácí gólman a s ukořistěným míčem si Kuhn ve vápně věděl rady - 1:2. Poločasovou remízu pak zařídil až Kulič, jenž dorážel před brankářem - 2:2.

Pohledné a svižné utkání bylo k vidění i ve druhé půli. Diváci se mohli kochat hned ve 47. minutě, kdy akci ve středu hřiště započal Buriánek, který přesným pasem do běhu přihrál Kakrdovi, ten míč zatáhl po pravé straně a nahrál Hloušovi, a ten přesnou střelou k tyči poslal domácí poprvé v utkání do vedení – 3:2! V 56 minutě zahrozil prudkou střelou k tyči jablonecký Kozel, ale to bylo ze strany hostí vše. Bezpečné vedení pak zařídil Janecký, který dostal ideální přihrávku od Gorola – 4:2. Skóre už se dál neměnilo, i když domácí měli na dosah ještě minimálně dva zářezy. V 70. minutě byl ve vápně sražen Kakrda, ale exekutora Kuliče vychytal Králíček a o pár minut později Gorol „pouze“ rozezněl břevno. Pohledné utkání tak skončilo výhrou domácího Sokola, který se tímto utkáním důstojně rozloučil s domácím publikem v této sezóně. Poslední tečka za touto sezónou čeká Sokol ve středu 10. 6. 2015, kdy v 17:30 nastoupíme v Turnově proti FK Pěnčín - Turnov (7. místo, 42. bodů).                                                                                                 (JŠ)