Pardubický deník: "Živanice se znovu vrátily na trůn"

20.10.2010 14:47

Živanice – FK Pardubice B  1:0

Souboj o první příčku tabulky krajského přeboru skončil jednobrankovou výhrou Živanic. Ty všechny svoje domácí zápasy vyhrály bez inkasovaného gólu, pardubická juniorka prohrála na hřišti soupeře vůbec poprvé.

Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic: „Bylo to klasické derby, které mělo v první půli kvalitu nad úroveň krajského přeboru. Naším záměrem bylo nutit soupeře k chybám. V zápase jsme měli víc gólových šancí, nakonec rozhodl gól Čecha po individuální akci. V osobních soubojích jsme se snažili uplatnit sílu a důraz, což se podařilo, ale běhavý soupeř byl ve hře o výsledek až do konce...“


Josef Krupička, trenér Pardubic: “V první půli jsme sehráli se zkušenějším soupeřem vyrovnanou partii, ale nedostávali jsme se do vyložených šancí. Přesto jsme mohli být s bezbrankovým stavem spokojeni. V úvodu druhé půle jsme se snažili hrát svoji kombinační hru po zemi a byli jsme v těchto fázích iniciativnější. Paradoxem bylo, že za této situace jsme inkasovali jediný gól zápasu, když Čech využil skuliny v naší obraně a zamířil přesně – domácí vedli 1:0. Tento gól nakonec rozhodl celý zápas. Usilovali jsme o tlak, do hry přišel Uhlíř, který byl ve hře znát, ale bohužel nám chyběla finální přihrávka a právě v těchto okamžicích se projevila naše nezkušenost. Soupeř potvrdil roli favorita. Z našich hráčů chválím gólmana Zavřela."

Převzato z webu Pardubického deníku