Živanice udělaly poslední tečku za divizní sezónou 2014/2015, Pěnčín-Turnov deklasovaly vysoko 6:2!

15.06.2015 18:21

FK Pěnčín-Turnov - TJ Sokol Živanice 2:6 (1:4)

ŽIVANICE: Volšík – Buriánek, Ráliš, Tischler, Pavlásek – Kakrda (75. Tulach), Gorol, Herzán (86. Novotný), Janecký – Hlouš (70. J. Černík), Kulič (81. Polák).

BRANKY: 41. Petřík, 85. Papoušek z pen. – 5. a 31. z pen. Gorol, 17. Herzán, 20. Janecký, 55. Kulič, 58. Kakrda. ROZHODČÍ: Šimeček. ŽK: 1:0. DIVÁCI: 150. 

Nejvyšší živanická výhra sezony se zrodila v Turnově, kde hosté rychlou hrou předčili domácí tým a ve 31. minutě vedli již 4:0. Vše zahájil Gorol, jenž po přihrávce Kuliče obešel protihráče a skóroval. V 17. minutě se ujala střela Herzána z dvaceti metrů, na kterou navázal o chvíli později Janecký po vydařeném úniku. Další rychlý útok hostů v podání Kakrdy zastavili Turnovští jen za cenu faulu, který potrestal Gorol dalším gólem z penalty. Za domácí korigoval Petřík v závěru prvního poločasu hlavou po rohovém kopu.

Další rychlé góly Živanic přišly po přestávce, kdy nejprve Janecký připravil brankovou příležitost pro Kuliče. Po úniku Janeckého pak přidal šestý zásah Kakrda. Domácí vstřelili druhou branku až čtyři minuty před koncem zápasu, kdy turnovský hráč postupoval sám na Volšíka a po vzájemném kontaktu byla odpískána penalta, kterou uzavřel gólový účet zápasu Papoušek. …napsal o utkání Týdeník Pernštejn.

Richard Polák, vedoucí mužstva Živanic, po utkání pro Hradecký deník uvedl: „Velmi kvalitní utkání. Obě mužstva chtěla hrát fotbal, divákům se zápas musel líbit. Brzo jsme vstřelili úvodní branku, čímž jsme se dostali na koně. Začalo se nám dařit a výsledkem byly další tři góly a dvě neproměněné šance. Soupeř se herně trápil, ale v poslední minutě první půle snížil. Přesto to s námi nic neudělalo, po změně stran jsme měli dalších  pět šest šancí, z nichž jsme přidali dvě branky. Myslím si, že jsme měli skončit výš než na třetím nebo čtvrtém místě. V některým zápasech jsme zbytečně odevzdali body naší nedůsledností. Máme na čem pracovat."

záznam celého utkání naleznete zde